Kosten schilder

Ben je benieuwd wat een schilder kost? Offerte Butler werkt samen met schilders welke geweldig schilderwerk afleveren voor een scherpe prijs.

Wat kost een schilder?

Schilders werken op basis van een uurloon als het gaat om precisiewerk zoals het schilderen van deuren en kozijnen.

vraag-offerte-aan

Uurloon schilder

De kosten van een schilder variëren voor binnen schilderwerk van 35 tot 40 euro per uur. Voor buitenschilderwerk varieert dit van 40 tot 50 euro per uur.

Vierkante meter prijs schilder

Voor grote oppervlaktes zoals de plafonds en muren wordt vaak gewerkt op basis van een van te voren overeengekomen vierkante meter prijs. Zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.

Spuitwerk kosten

Voor spuitwerk variëren de prijzen van zo’n 6 tot 10 euro per vierkante meter.

Sauswerk kosten

Voor sauswerk variëren de prijzen van zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter. Dit is inclusief het materiaal en de btw.

Omdat de prijzen welke schilders rekenen behoorlijk uiteen kunnen lopen is het goed om meerdere offertes aan te vragen, zodat de prijzen met elkaar vergeleken kunnen worden. Op deze manier kunt u een hoop kosten op uw schilderwerk besparen.
Door gebruik te maken van onderstaand offerte aanvraagformulier heb je met één simpele aanvraag, binnen 48 uur, 6 offertes van verschillende schilders in huis.

vraag-offerte-aan

Schilder verft deur

Wij zoeken schilders uit je regio welke de scherpste aanbieding kunnen doen voor de door jou beschreven opdracht. Het gebruik van deze offerte service is gratis en vrijblijvend. Door de offertes met elkaar te vergelijken kan je tot wel 43,2% op je schilderwerk besparen.

Of het nu gaat om het schilderen van de kozijnen, de muren of uw plafond. Wij werken samen met schilders verspreid over geheel Nederland welke iedere schilderklus tip top voor je kunnen verzorgen. De bij Offerte Butler aangesloten schilders kunnen je muren, plafond, kozijnen, deuren, dakkapel, schuifpui, trap en serre schilderen. In iedere gewenste kleur.

Kosten buiten schilderwerk

Er is een verschil tussen de kosten die een schilder maakt voor klussen buitenshuis en klussen binnenshuis. Een buitenschilder rekent 40 tot 50 euro per uur. De prijzen van een binnen schilder liggen hier meestal onder. Buitenschilderwerk staat onder invloed van weersomstandigheden en het is daarom zaak dat er goed schilderwerk afgeleverd wordt. Let ook goed op of de voorrijkosten, de steigerhuur en materiaalkosten in de offertes zijn opgenomen naast het uurtarief.

vraag-offerte-aan

Bespraken op schilder kosten

Kozijnen schilderen

Zelf kun je voorbereidingen treffen die het aantal uren wat een schilder nodig heeft kan verlagen en dus de kosten kan drukken. Je kunt de oude verflaag alvast verwijderen en de ondergrond schuren en ontvetten. Het is handig om dit wel van tevoren met de schilder te overleggen. Daarnaast kun je alvast meubels verplaatsen en afdekken.

Je kunt door het kiezen van materiaal ook besparen op je schilderwerk. Zo kost sauswerk vaak rond de 10 euro per vierkante meter, maar spuitwerk rond de 6 euro per vierkante meter. Als een schilder een spuitmachine gebruikt, is hij ook nog eens sneller klaar. Soms kan het ook voordeliger zijn om het schilderwerk buiten in de winter te laten gebeuren. Omdat dit het laagseizoen is voor buitenschilders, schilderen ze dan soms tegen een gereduceerd tarief.

Wanneer je schilderwerk kunt combineren, ben je vaak goedkoper uit. Als je meerdere klussen, eventueel samen met je buren, uitbesteed aan de schilder, zal hij korting rekenen tot wel 10%. Een schilder uit eigen omgeving is ook goedkoper, omdat het voorrijkosten scheelt. Via Offerte Butler kun je offertes opvragen van schilders uit jouw buurt en de prijs-kwaliteit verhouding vergelijken.

vraag-offerte-aan

Kosten trap schilderen

De prijzen die schilders rekenen voor het schilderen van uw trap variëren sterk. Dit heeft onder andere te maken met om wat voor trap het gaat. Een trap met open treden zal minder verf kosten dan een trap met gesloten treden. Daarnaast heeft de breedte van de trap invloed op de prijs.

Het witten, schuren, schoonmaken en schilderen van een trap kost tussen de 300 en 700 euro. Om de kosten te drukken kan je zelf van tevoren een aantal handelingen verrichten. Beschadigingen in de trap kun je met plamuur opvullen. Verwijder ook de verf op plekken waar de vorige verflaag is gaan bladderen. Schuur en ontvet de trap daarna met water en ammonia.

vraag-offerte-aan

Kosten binnendeuren schilderen

Het klinkt logisch, maar hoe meer binnendeuren je wilt laten schilderen, hoe hoger de prijs komt te liggen. De prijs van 4 binnendeuren laten schilderen inclusief deurposten ligt rond de 450 euro. De kosten kunnen aanzienlijk stijgen als je ook de deurposten mee wilt laten schilderen. Als je deuren een lastig motief hebben of je de deurposten mee laat schilderen, rekent een schilder de prijs van 35-40 euro per uur. Meestal is hier materiaal en verf bij inbegrepen. Een deur heeft meestal twee verflagen nodig. Daarom duurt het schilderen van binnendeuren minstens twee dagen.

vraag-offerte-aan

Kosten buitenkozijnen schilderen

Kozijnen die goed worden bijgehouden zorgen ervoor dat ze beter bestand zijn tegen weersomstandigheden. Buitenkozijnen hebben veel te verduren en het is daarom belangrijk dat ze minstens om de 5 tot 7 jaar onderhouden worden. Dan zijn ze goed beschermd tegen houtrot. 3 kozijnen in de verf kost rond de 700 euro, inclusief materiaal en verf.

Je kunt korting krijgen als je de werkzaamheden in de wintermaanden laat uitvoeren of het schilderen van je kozijnen combineert met andere schilderklussen.

Je kunt de schilder werk uit handen nemen door van tevoren je kozijnen schoon te maken. Als je al je buitenkozijnen wilt laten schilderen, varieert de prijs van 450 tot 1800 euro, afhankelijk van de grootte van je huis. Onderaan deze pagina kun je offertes aanvragen van schilders voor het schilderen van je kozijnen.

vraag-offerte-aan

Kosten houten dakkapel schilderen

Net als kozijnen, is je houten dakkapel om de 5 tot 7 jaar toe aan een nieuwe verflaag. Een slecht onderhouden dakkapel, is een kwetsbare dakkapel. Het schilderwerk is een grote klus, en kun je daarom uitbesteden aan een professionele schilder. Het werk wordt meestal gedaan op een steiger. De raamkozijnen, boeiboorden en zijwangen zijn de onderdelen die bijgehouden moeten worden.

De kosten voor het schilderen van een dakkapel liggen tussen de 500 en 1000 euro. Het is slim om een weloverwogen keuze te maken, omdat sommige schilders wel kosten zoals steigerhuur in de prijs opnemen en anderen niet. Vraag daarom offertes aan onderaan deze pagina. Binnen twee dagen heb je ze in huis en kun je rustig de prijzen vergelijken voor het laten schilderen van je dakkapel.

vraag-offerte-aan

Kosten muren schilderen

De kosten van het schilderen van muren zijn vergelijkbaar met die van het laten schilderen van het plafond.

Sauswerk

Bij sauswerk wordt er gewerkt met een roller en dit kost 9 tot 14 euro per vierkante meter.

Spuitwerk

Bij spuitwerk wordt er gebruik gemaakt van een spuitmachine die de verf met hoger druk op de muren spuit. De kosten hiervoor liggen tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter. Met spuitwerk is de kans op banden of strepen die na het verven te zien zijn, het kleinst.

Om het voordeligst uit te komen, kan je het beste offertes vergelijken van schildersbedrijven. Dat kan je doen door onderstaand formulier in te vullen.

vraag-offerte-aan

Kosten schilderen meubels

Meubels die vaak worden geschilderd zijn keukenkastjes, eettaffels en houten stoelen. De meubels worden eerst opgeschuurd en dan vetvrij gemaakt met water en ammonia. Daarna worden ze meestal in de grondverf gezet, die ervoor zorgt dat de daadwerkelijke verf goed kan hechten. Meubels kunnen ook geverfd worden met een white wash of grey wash.

Wanneer de meubels gedemonteerd moeten worden om ze te kunnen schilderen, stijgen de kosten per uur. Een eettafel schilderen zal tussen de 200 en 400 euro kosten. Voor een stoel liggen de prijzen veel lager, tussen de 35 en 50 euro. Een keukendeurtje schilderen kent een vergelijkbare prijs. Door onderstaand formulier in te vullen, kun je offertes opvragen. Dan maak je de voordeligste keuze als je je meubels wilt laten schilderen.

vraag-offerte-aan

Kosten radiator schilderen

De meeste radiatoren zijn wit. Maar om ze wit te houden hebben radiatoren om de 10 jaar een schilderbeurt nodig. Een schilder rekent tarieven tussen de 20 en 50 euro per vierkante meter voor het schilderen van een radiator. Het schilderen van een ledenradiator of kolomradiator is vaak duurder dan het schilderen van een paneelradiator of vlakke radiator. Meestal hebben radiatoren meerdere lagen verf nodig.

Kosten vloer schilderen

Heb je een houten vloer en wil je deze schilderen met verf of een wash? Houten vloeren hebben meestal drie lagen verf nodig van speciale vloerverf. Eerst moet de vloer flink opgeschuurd worden en daarna ontvet en stofvrij gemaakt worden. Dan gaat er een laag grondverf overheen en twee lagen vloerverf. Daarna wordt de vloer afgewerkt met een laklaag. Zoals je leest, is het schilderen van een vloer dus een grote klus die over meerdere dagen verspreid moet worden. De kosten van het verven van een vloer liggen tussen de 700 en 1500 euro, afhankelijk van de oppervlakte. Om prijzen van schilders te vergelijken vul je het formulier onderaan deze pagina in.

vraag-offerte-aan

Kosten gevel schilderen

Om de 6 tot 10 jaar is je gevel aan een onderhoudsbeurt toe. De beste omstandigheden om je gevel te laten schilderen is bij een buitentemperatuur tussen de 10 en 25 graden. Sommige winterschilders hebben echter speciale verf die ook in de winter goed opdroogt en hecht. Het schilderwerk van de gevel heeft onder andere de taak om vocht buitenshuis te houden. Een goed grondlaag is daarom van uiterst belang.

De schilder zal voor een gevel vaak prijzen per vierkante meter rekenen, deze liggen tussen de 35 en 40 euro. De exacte prijs kan afwijken, en daarom is het verstandig om offertes te vergelijken. Dat kan onderaan deze pagina. Let op dat je soms een vergunning van de gemeente nodig hebt om je gevel te mogen schilderen.

vraag-offerte-aan

Waarom een schilder inhuren?

Plafond witten

Schilderwerk in en buitenshuis kan erg opvallen als de verf niet goed dekt of als er druipers in zitten. Wanneer je als onervaren klusser aan de slag gaat, heb je grotere kans op oneffenheden in je schilderwerk. Bovendien neemt het afplakken van ramen en vloeren veel tijd in beslag. Een professionele schilder heeft geen afplakwerk nodig.

Daarnaast werkt een schilder snel en secuur, twee dingen die vaak niet samen gaan voor een beginnend klusser.

De vuistregel is dat er om de 4 à 5 jaar schilderwerk nodig is. Niet alleen vanwege de uitstraling van het schilderwerk, maar ook de bescherming tegen weersinvloeden.

vraag-offerte-aan

Grondverf aanbrengen

In sommige gevallen is het zaak dat de schilder eerst een laag grondverf moet aanbrengen voordat hij met de werkelijke kleur kan gaan schilderen. De belangrijkste functies van grondverf zijn dekken als de onderliggende kleur erg verschilt en het hechten van de verf. Kaal hout dat dekkend geschilderd moet worden, heeft ook een laag grondverf nodig. De grondverf trekt namelijk niet zo in het hout zoals gewone verf in het hout kan verdwijnen. De schilder zal meer uren nodig hebben als er een of meerdere lagen grondverf aangebracht moeten worden. Dan stijgen je kosten, maar ben je wel verzekerd dat de verf goed dekt en hecht.

Houtrot reparatie

Een schilder kan ook ingezet worden om bijvoorbeeld houtrot onderaan deuren te herstellen. Als het hout onvoldoende behandeld is en er vaak vocht op komt, ontstaat houtrot. Het vocht trekt dan in het hout. Dit kan ook bij kozijnen voorkomen. Je ontdekt houtrot door losse delen zacht hout die gaan loslaten. Er komen dan barsten in de verflaag.

Het houtrot moet eerst verwijderd worden voordat de schilder een nieuwe verflaag aan kan brengen. Daarom is schilderwerk dus ook onderhoudswerk. Als dit tijdig gebeurt, kan houtrot in een vroeg stadium worden ontdekt en gerepareerd.

In sommige gevallen moet het hout geheel vervangen worden, zelfs deze klus kan een schilder je uit handen nemen. Wanneer het een klein oppervlak betreft, kan de reparatie soms gratis worden verricht. Bij grotere oppervlakten start de prijs van houtrotreparaties vanaf 50 euro.

Schilder offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan je offertes voor je schilderwerk aanvragen. Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van 6 schilders bij je uit de buurt. Deze offertes kan je op je gemak met elkaar vergelijken waarna je beslist of je met één van deze schilders in zee wenst te gaan.

Eén gedachte over “Kosten schilder

  • 1 maart 2016 om 11:39
    Permalink

    We zagen er erg tegenop om de buitenboel over te schilderen, waarna we overwogen om het te laten doen. Lang voor ons uitgeschoven in de veronderstelling dat het behoorlijk duur zou zijn. Via Offerte Butler offertes van schilders aangevraagd en de kosten vielen een stuk lager uit dan wat we in ons hoofd hadden. We zijn blij met het geleverde schilderwerk, helemaal super. Karin uit Gouda

Reacties zijn gesloten.