Gevelreiniging

De gevel van uw huis of kantoor weer mooi schoon na een professionele reiniging. Offerte Butler zoekt voor u de gevelreinigers welke de beste aanbieding kunnen doen.

Wij zoeken voor u gevelreinigers welke gespecialiseerd zijn het reinigen van de gevel, het verwijderen van graffiti en het verwijderen van verf. Wij kunnen voor u ook specialisten zoeken voor het impregneren of coaten van de gevel, voor gevelrenovatie en voegrenovatie.

U ontvangt binnen 2 dagen offertes welke u rustig met elkaar kunt vergelijken. Deze service is kosteloos en vrijblijvend!

vraag-offerte-aan

De buitengevel

De buitengevel van je woning of bedrijf beschermt de binnenkant tegen onder andere vocht, wind, inbraak, zon en geluid.

Een slechte gevel zou ervoor kunnen zorgen dat het energieverbruik onzuinig wordt of dat een woning door de wind eerder last van erosie heeft.

De uitstraling van een gebouw of woning wordt met name bepaald door de uitstraling van de gevel.

Wat is gevelreiniging?

Onder gevelreiniging wordt het reinigen van de gevel van een gebouw verstaan.

Afhankelijk van welk type gevel en welk soort vuil, wordt de aanslag verwijderd van de gevels met behulp van verschillende soorten technieken.

Het is belangrijk dat dit door een vakman gebeurd, omdat er veel factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je dan goede apparatuur huren en je inlezen in het type reiniging je moet gaan gebruiken. Voor bijvoorbeeld een chemische reiniging moet je middelen aanschaffen waarvan de kans klein is dat je die al in huis hebt. Bovendien zal je beschermende kleding moeten hebben en je houden aan de milieueisen. Daarom het advies om er een vakman naar te laten kijken, zodat je zeker kunt zijn van het beste resultaat.

vraag-offerte-aan

Waarom is gevelreiniging nodig?

Een vervuilde gevel trekt vocht aan en zorgt ervoor dat het vochtgehalte in je huis stijgt. Dit zal insecten en ander ongedierte aantrekken. Bovendien kan een verhoogd vochtgehalte ook voor verhoogde stookkosten zorgen. Vocht kan een binnenmuur aanvreten.

Niet alleen praktisch, maar ook esthetisch zitten er voordelen aan gevelreiniging. Je woning ziet er mooier uit met een schone gevel. Zeker wanneer het gebouw, een kantoor of bedrijf betreft is een frisse gevel de uitstraling naar de klant toe.

Frequentie van gevelreiniging

Wat betreft een eengezinswoning van baksteen is het zaak om de woninggevel om de tien tot vijftien jaar te laten reinigen.

Om de twintig jaar komt hier ook een gevelbehandeling bij kijken, waarbij het gaat om bijvoorbeeld opnieuw voegen van de muren.

Bij een betonnen flatgebouw kan gevelreiniging om de tien tot twaalf jaar nodig zijn, en een gevelbehandeling net als bij de eengezinswoning om de twintig jaar.

Een bedrijfspand met gevelbeplating zou wel eens meerdere keren per jaar gereinigd kunnen worden. De duur van de reiniging hangt af van het oppervlakte en of je daarnaast ook nog wilt restaureren en beschermen.

vraag-offerte-aan

Behandelplan

Als je besluit je gevel te laten reinigen, kun je het beste een aantal stappen volgen. Deze volgorde wordt onderstaand ook aangehouden, zodat je gelijk meer te weten komt over elke stap.

Het is allereerst zaak goed te kijken naar welk soort vervuiling jouw woning kent. Soms heb je te maken met slechts een soort vervuiling, soms met meerder soorten. Elke soort vervuiling vergt een andere aanpak. Daarna moet je de ondergrond waar de vervuiling op zit registreren. Elke ondergrond vergt een andere reinigingsmethode.

Herstelmethodes

Naast reinigingsmethodes, zijn er na de reiniging vaak ook herstelmethodes nodig. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat jouw gevel nieuwe voegen nodig heeft in verband met scheuren. Soms kan de schadebepaling pas na de reiniging plaatsvinden, bijvoorbeeld bij dichte plantgroei.

Na het reinigen en herstellen, is het belangrijk dat je je gevel goed beschermd. Dit kan door bijvoorbeeld door een coating aan te brengen of de gevel te impregneren.

vraag-offerte-aan

Soorten vervuiling

Er zijn veel soorten vervuiling. Vooral bij nieuwbouw komt de witte muuruitslag veroorzaakt door zout en kalk veel voor. Deze beide stoffen komen voor in bakstenen, maar kunnen bijvoorbeeld door teveel regen niet goed hechten. Daardoor slaan de bakstenen wit uit.

Algen en schimmels zijn een tweede vervuiling. Deze scheiden stoffen uit waardoor de gevel kan gaan schimmelen.

Onkruid en klimplanten kunnen ook je gevel aantasten. Klimop kan gevels zelfs ontwrichten.

Tot slot zijn er ook nog vervuilers als graffiti, uitwerpselen, roet, stof en zand. Al deze soorten vervuiling kunnen het beste professioneel verwijderd worden. Dit zal nieuwe vervuiling voorkomen of vertragen.

Typen gevels

balstenenWe kennen in Nederland gevels van verschillende soorten steen. Zelfs onder de bakstenen bestaat een grote variatie aan soorten. Daarnaast heb je nog kalksteen, natuursteen en zandsteen. Beton is een ander bekend materiaal waarvan gevels worden gemaakt.

Bij een aluminium of stalen gevel is reiniging belangrijk om corrosie te voorkomen.

Glazen gevels kunnen ook door een professionele glazenwasser gereinigd worden.

Kunststofgevels zijn misschien wel het makkelijkst te reinigen en komen steeds vaker voor.

Tot slot bestaan er ook nog houten gevels of gevels van pleisterwerk. Je kunt bij gevelreiniging het beste eerst op een proefgedeelte laten reinigen, zodat je zeker bent dat de behandeling voldoende werkt en geen schade maakt.

vraag-offerte-aan

Soorten gevelreiniging

Er zijn drie methoden van reiniging, afhankelijk van de soort schade aan je gevel.

Stoom reinigen wordt meestal gedaan bij lichte beschadigingen zoals mos en klimop. Er wordt dan water van boven de honderd graden met een hogedrukspuit tegen de muur aan gespoten.

muur-met-verfrestenBij de methode van chemisch reinigen wordt er een chemisch middel op de gevel aangebracht waardoor het vuil wordt verwijderd. Verfresten of roet kunnen met deze methode weggehaald worden.

Stralen wordt gedaan bij gevels met zware vervuiling. Water wordt gemengd met een straalmiddel zoals zand. Hoe agressiever het vuil, hoe agressiever het reinigingsmiddel zal moeten zijn.

Gevelreiniging kosten

Factoren die van invloed zijn op de gevelreiniging kosten zijn het soort vervuiling en de soort gevelreiniger.

De prijzen liggen per vierkante meter tussen de twee en vijf euro. Echter als er een hoogwerker nodig is, zullen de gevelreiniging kosten stijgen.

Je kunt een hier een offerte aanvragen om een beter beeld te krijgen van wat je kwijt zult zijn. Als je woning ouder dan twee jaar is, kun je een subsidie aanvragen voor het reinigen van je gevel.

vraag-offerte-aan

Gevelrestauratie

Er zijn verschillende soorten onderdelen van de gevel die renovatie kunnen behoeven.

Voegen kun je bijvoorbeeld uit de gevel laten hakken, zodat er nieuwe voegen kunnen worden aangebracht. Zo krijgen de bakstenen weer de juiste ondersteuning. Dit is van belang voor het behoud van je gevel.

Je kunt ook scheuren in de gevel en raamdorpels laten restaureren. Zo voorkom je lekkage en is je huis goed geïsoleerd. De vakman kan jou vertellen of de scheur niet te groot is en er dus een andere specialist naar zal moeten kijken.

Betonrot

betonrotBetonrot is een veelvoorkomend schadeprobleem aan de gevel. Dit kan te maken hebben met de veroudering van het beton. Het kan zeer onveilig zijn te wonen in een woning met betonrot. Het is dus van belang dat je hier eens in de zoveel tijd aandacht aan besteed.

Als je niet zeker weet of je woning aan betonrot leidt, dan kun je eerst een inspectie aanvragen.

vraag-offerte-aan

Schoorsteenrenovatie

Je kunt de schoorsteen zowel van binnenuit als van buiten laten renoveren. Scheuren in voegen en stenen die loszitten vragen om een renovatie of restauratie. Als je niet zeker bent of een renovatie nodig is, kun je een camera inspectie en een rookproef aanvragen. Op basis van het rapport kun je dan een besluit nemen.

vraag-offerte-aan

Gevelrenovatie

Is er sprake van schade aan bijvoorbeeld de stenen? Dan kun je de steen er voor de helft uit laten kappen om er een nieuwe voor terug te plaatsen. Het is wel van belang dat dit om dezelfde soort steen gaat.

Natuursteen vraagt om een andere aanpak. Deze kun je ook laten polijsten, zodat er een nieuwe gladde toplaag ontstaat. Je kunt zelfs specifiek een natuursteenrenovatie aanvragen, voor bijvoorbeeld scheuren in marmer. Wat de prijzen zijn van gevelrenovatie, lees je hieronder.

Gevelrenovatie prijzen

Soms worden gevelrenovatie prijzen per vierkante meter gerekend, en soms per uur. Dit verschilt aan de hand van welk soort renovatie wordt aangevraagd. De gevelrenovatie prijzen liggen rond de vijf euro per vierkante meter. De kosten voor impregneren liggen tussen de vijf en vijftien euro per vierkante meter.

Je kunt hier vrijblijvend offertes aanvragen om een prijsindicatie te krijgen.

vraag-offerte-aan

Gevelbescherming

Na gevelrenovatie, is gevelbescherming minstens zo belangrijk. Er bestaan drie soorten middelen om toekomstig vuil tegen te gaan of te vertragen. De hydrofobe middelen zorgen ervoor dat je gevel meer waterafstotend wordt, zodat vocht niet in de muren kan trekken.

Steenverstevigers kunnen ingezet worden als er sprake is van scheuren of barsten in de gevel.

Een antigraffiti product zal graffiti niet voorkomen, maar er wel voor zorgen dat het beter weg te halen is wanneer het weer op je gevel wordt gespoten.

Coaten

Het mooie van coaten is dat je eventueel kunt kiezen voor een nieuwe kleur. Dan wordt er geschilderd met speciale verf die de gevel waterdicht maakt. Het coaten zorgt ervoor dat regenwater geweerd wordt en de kans op vorstschade wordt ook verminderd. De voorwaarde is dan wel dat vocht eerst buitengesloten wordt of vochtschade gerenoveerd wordt. Anders is de coating voor niets.

vraag-offerte-aan

Conserveren

Conserveren is een methode die met name effectief is als er veel uitlaatgassen tegen je gevel aan slaan. Je kunt voor een wax kiezen of een permanente coating. De laatste blijft langer zitten en vraagt minder onderhoud.

Minerale ondergronden kennen ook de mogelijkheid om geconserveerd te worden. De waterafstotende laag die zal worden aangebracht kan nog wel ademen, zodat verdamping mogelijk blijft.

Impregneren

Wanneer je de behandelingen coaten en conserveren niet voldoende lijkt, kun je voor impregneren kiezen. Dit is net als coaten en conserveren een beschermingshandeling, maar gaat dieper.

In tegenstelling tot coatings dringt het impregneermiddel door tot in het gesteente. Impregneren zorgt er dus voor dat water op meerdere niveaus wordt afgestoten, en niet alleen aan de oppervlakte. Impregneren heeft in tegenstelling tot hydrofobe middelen een dieptewerking, hoewel het middel wel hydrofoob is. Impregneren helpt ook goed als vocht bijvoorbeeld door een kruipruimte in een muur kan trekken.

vraag-offerte-aan

Waarom impregneren?

Wanneer de gevel vol vocht zit, kan er geen vocht meer bij in de poriën. Na de gevelreiniging zijn de poriën van bijvoorbeeld baksteen weer open en bestaat de kans dat de poriën weer vocht op gaan nemen. Het vochtgehalte zou zelfs hoger kunnen komen te liggen dan voorheen. Op deze manier kan er vochtdoorslag ontstaan.

Zonder impregneren zal de gevel zeker opnieuw vocht opnemen. Voor een langdurig resultaat moet het reinigen van de gevel dus altijd gecombineerd worden met impregneren. Impregneren heeft bovendien ook een voordeel wanneer er bijvoorbeeld graffiti op je gevel wordt gespoten. Na impregnatie is dit makkelijker te verwijderen door de beschermlaag.

Steenversteviging

Door middel van de behandeling steenversteviging kun je zwakke plekken in je gevel herstellen. Op deze manier krijgt je gevel de constructiekracht weer terug. De poriën van de stenen op zwakke plaatsen worden gevuld. Er is hierbij geen sprake van een waterafstotend middel. Het bindmiddel zorgt voor meer samenhang tussen de elementen, maar zorgt er niet voor dat vocht afgestoten wordt. Meestal leidt de handeling tot verharding aan de oppervlakte van het materiaal.

Bij een vooronderzoek wordt vastgesteld of er niet teveel zouten aanwezig zijn, die de steenversteviging kunnen dwarsliggen. Wanneer er teveel zouten aanwezig zijn, kan dit bij een steenversteviging juist leiden tot schade aan de steen door zoutzwelling.

vraag-offerte-aan

Nadelen gevelreiniging

Er zitten ook nadelen aan gevelreiniging. Er is reeds de potentiële verhoging van het vochtgehalte genoemd, wanneer er niet geïmpregneerd wordt. Verder kunnen er in enkele gevallen reinigingsmiddelen achterblijven op de gevel die het gevelmateriaal kunnen aantasten. Het mortel in het voegwerk kan worden aangetast.

Vraag aan de vakman wat de beste opties zijn voor jouw gevel en welke risico’s hieraan verbonden zijn.

vraag-offerte-aan

Overlast

Wanneer je je gevel wilt laten reinigen, moet je rekening houden met overlast. Er kan sprake zijn van geluidsoverlast, stofoverlast of milieuvervuiling.

Gevelreinigingsbedrijven zijn verplicht alle droge en natte afvalstoffen mee te nemen. Er mag niets op het riool of op straat geloosd worden, tenzij het een vergunde en gecontroleerde lozing betreft. Bij droogstralen kan er fijnstof ontstaan wat zich makkelijk verspreid. Het komt veel voor dat steigers afgeschermd worden met zeilen om dit op te vangen.

Gevelreiniging offertes

Via het offerte formulier kun je meerdere offertes opvragen van specialisten voor allerlei klussen die te maken hebben met het reinigen, renoveren of beschermen van je gevel. De vrijblijvende offertes krijg je dan binnen 2 dagen toegezonden. Je kunt op je gemak de offertes met elkaar vergelijken zodat je de voordeligste keuze kunt maken. Bovendien zijn alle offertes van betrouwbare specialisten. Sommige bedrijven rekenen kosten per vierkante meter, andere weer per uur. Houd hier rekening mee als je de offertes vergelijkt.

Gevelreiniging offertes aanvragen

Eén gedachte over “Gevelreiniging

  • 10 maart 2016 om 19:13
    Permalink

    De graffiti is van ons kantoorpand verwijderd. Niets meer van te zien. Jammer dat het nodig was maar gelukkig vielen de kosten mee.

Reacties zijn gesloten.