CV-ketel kopen

Via Offerte Butler kan je offertes aanvragen voor het kopen van een nieuw CV-ketel, voor CV-ketel reparatie en voor complete CV-installaties.

Specialisten voor iedere verwarmingsklus

De CV-ketelspecialisten waarmee wij samenwerken kan je inschakelen voor iedere verwarmingsklus.
Of het nu gaat om het kopen van een nieuwe CV-ketel, de vervanging van de CV-ketel, het onderhoud en service van je CV-ketel, de reparatie van je defecte CV-ketel of het aanleggen van een compleet nieuwe CV-installatie.

vraag-offerte-aan

Reparaties

In veel gevallen is het niet nodig om direct een nieuwe CV ketel te kopen. De CV ketel is in de meeste gevallen nog te repareren. Er zal dan een afweging gemaakt moeten worden tussen de kosten voor de reparatie en de kosten voor het kopen van een nieuwe CV ketel.

De CV-ketelspecialisten waarmee wij samenwerken kunnen reparaties uitvoeren aan CV-ketels, combiketels, boilers en geisers. Zij zijn gespecialiseerd in alle grote merken zoals:

  • Agpo
  • Atag
  • AWB
  • Bosch
  • Ferroli
  • Intergas
  • Nefit
  • Remeha
  • Vailliant
  • En nog veel meer

De CV specialisten waarmee wij samenwerken kunnen een offerte uitbrengen voor de reparatie van je ketel en voor het vervangen van de (defecte) CV ketel. Je kan dan een afweging tussen beide opties maken.

Wat is een CV-ketel?

CV staat voor Centrale Verwarming. De CV ketel is een verwarmingssysteem dat verwarmd water door een buizensysteem  overbrengt naar de verschillende vertrekken in het gebouw. De ketel zet brandstof om in warmte. Er zijn verschillende cv-ketels die passen bij verschillende woonsituaties.

Soorten CV-ketels

Er zijn verschillende soorten cv-ketels. Allereerst heb je open of gesloten CV ketels.

Wanneer de CV ketel open is, haalt het de lucht uit de ruimte waar de CV hangt. Dit is in goed geïsoleerde woningen niet mogelijk, omdat er dan extra ventilatie nodig is.

Een gesloten CV krijgt de lucht via een extra kanaal van buiten. Hierbij is geen extra ventilatie nodig, en is er dus ook geen onnodig warmteverlies.

Een solo cv-ketel zorgt alleen voor de verwarming in het huis.

Een combiketel kan ook voor warm water uit de kraan zorgen.

VR-ketel en HR-ketel

VR staat voor Verbeterd Rendement. Ongeveer 89% van de energie wordt omgezet in warmte. Het voordeel van een VR ketel ten opzichte van een HR ketel, is dat het geen afvoer naar het riool nodig voor het condenswater.
HR staat voor Hoog Rendement van meer dan 100%. Vroeger verdwenen de verwarmde rookgassen door de schoorsteen, maar bij een HR ketel verwarmen de rookgassen het retourwater voor. Een deel van de waterdamp condenseert hierbij, waardoor veel warmte ontstaat. Er is wel afvoer van het condenswater nodig.

Er zijn drie soorten HR labels. HR 100, waarbij het rendement minimaal 100% is.
HR 104, waarbij het rendement minimaal 104% is.
Tot slot HR 107, waarbij het rendement minimaal 107% is.

De kosten van een nieuwe CV ketel worden deels bepaald door het rendement van de ketel. CV ketels met een hoger rendement zullen duurder in aanschaf zijn. Hier staat wel tegenover dat er jaarlijks op de stookkosten wordt bespaart.

Het is doorgaans verstandig om een CV ketel te kopen met een zo hoog mogelijk rendement. Dit omdat de kosten voor de aanschaf terug verdiend zullen worden door de besparing op de stookkosten.

vraag-offerte-aan

VR-ketel en HR-ketel kopen

CV monteurSinds september 2015 mogen VR-ketels niet meer gemaakt worden. Dit komt omdat ze een lager rendement hebben dan HR-ketels, omdat er meer warmte onnuttig is. Zo’n 20-30% van de warmte gaat verloren in VR-ketels.

De nieuwe standaard zijn daarom HR-ketels wanneer je een cv-ketel wilt kopen. CV ketels van het type HR zijn energiezuiniger, dus je kunt beter een HR-ketel kopen.

Kijk echter goed of een HR-ketel wel in jouw huis past. Er moet condens afvoer mogelijk zijn.

HR-ketels zijn al verkrijgbaar vanaf 700 euro. Om er zeker van te zijn dat de prijs voordelig is en je niet voor onverwachte kosten komt te staan, kun je offertes opvragen.
Dat kun je doen door het offerte aanvraagformulier ,helemaal onderaan deze pagina, in te vullen.

vraag-offerte-aan

UHR-ketel en HRe-ketel

Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben de UHR ketel voortgebracht.

De UHR ketels werken door middel van een warmtepomp. Door middel van verschil in buitentemperaturen of bodemtemperaturen, wint de warmtepomp warmte. Tevens worden de gassen die vrijkomen bij verbranding, en normaal uitgestoten werden via de schoorsteen, door deze soort ketel hergebruikt.

De nieuwste soort ketel is de HRe ketel. De e staat voor elektriciteit. De opgewekte warmte wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken bij het rondpompen door het cv-systeem. De stroom die niet gebruikt wordt door de eigenaar van de CV, gaat terug naar de energiemaatschappij. Dit betekent ook nog eens niet zoveel CO2 als in een elektriciteitscentrale.

vraag-offerte-aan

Ontsteker CV-ketel

De ontsteker in de CV ketel zorgt ervoor dat de brander aangaat door een elektronische ontsteking door middel van een vonkje of een gloeidraad. De brander verbrandt dan een bepaalde brandstof zoals gas of stookolie. Hier is ook lucht bij nodig, daar zorgt een ventilator voor. Vroeger waren deze ventilators erg luidruchtig, tegenwoordig zijn ze zeer stil.

Moderne branders zijn gemaakt van keramisch materiaal of roestvrijstaal. Regelmatig onderhoud is nodig om de brander schoon te houden. De thermostaat regelt de temperatuur van het water. Is deze te hoog, dan wordt de gastoevoer naar de brander afgesloten.

Circulatiepomp en waterdruk CV-ketel

In iedere centrale verwarming zit een circulatiepomp, die het verwarmde water door buizen naar de verschillende delen in een gebouw pompt. Is er veel warmte nodig, dan werkt de pomp harder, maar is de CV ketel ook minder zuinig en maakt het vaak meer geluid.

Als de juiste temperatuur is bereikt, heeft de circulatiepomp nog een nalooptijd van ongeveer vijftien minuten. Er moet tevens voldoende waterdruk in de CV ketel zitten om het water te kunnen rondpompen. De drukwaarde kun je aflezen op een analoge waterdrukmeter. Bij moderne systemen kun je soms de waterdruk aflezen op de kamerthermostaat. Als er onvoldoende waterdruk is, moet het CV systeem worden bijgevuld.

Radiatoren CV-ketel

De meeste CV ketels zijn verbonden aan radiatoren met afzonderlijke circuits. Zo kan per radiator de temperatuur geregeld worden met de radiatorkraan. Bij oudere CV systemen kan dit soms niet, omdat de radiatoren dan allemaal op een circuit zijn aangesloten.

Niet alleen radiatoren kunnen een huis verwarmen, ook een convector onder de vloer of vloerverwarming kan ervoor zorgen dat een huis verwarmd wordt. Bij vloerverwarming loopt het verwarmde water door buizen heen onder de vloer.

Thermostaat CV-ketel

De temperatuur van een gebouw wordt geregeld door middel van een thermostaat. In hoofdruimtes hangt meestal een kamerthermostaat, die de radiatoren in die ruimte aanstuurt. Door middel van eenvoudige thermostaten kun je de temperatuur alleen hoger of lager zetten. Bij luxere thermostaten kun je een programma opstellen met temperatuurintervallen. Andere thermostaten zijn weer op afstand te bedienen door bijvoorbeeld een smartphone of tablet.

Thermostaatkranen kunnen aan de radiator gemonteerd worden, zodat andere ruimtes ook op temperatuur blijven. Deze kan dan nooit hoger worden dan de temperatuur in de hoofdruimte, maar de secundaire ruimte blijft bijvoorbeeld wel vorstvrij.

vraag-offerte-aan

Rookgasafvoer en expansievat CV ketel

De verbranding van gas zorgt ervoor dat er rookgas vrijkomt. Dit wordt naar buiten afgevoerd via een rookgasafvoer. Dit is een belangrijk onderdeel van de CV ketel, omdat het koolstofmonoxidevergiftiging voorkomt. Het expansievat zit vaak naast de CV ketel en voorkomt te grote drukverschillen. Water zet uit bij verwarming en het expansievat vangt het extra volume op.

CV-ketel storing

CV ketel installateur lost storing opSoms kun je een storing in je CV ketel zelf oplossen. Controleer dan eerst of de radiatoren open staan.

Als tweede kun je kijken of de batterijen van de thermostaat nog werken.

Als derde kun je kijken of de stekker van de CV ketel nog in het stopcontact zit. Misschien heb je een stroomstoring, controleer dan de aardlekschakelaar of je stoppen.

Als je CV installatie een borrelend geluid maakt, kun je het beste de CV ontluchten en bijvullen. Bijvullen moet je ook doen als de waterdruk lager is dan 1.5 bar.

Als laatste zou je de reset-knop nog kunnen indrukken. Als deze stappen niet helpen, heb je een serieuze storing.

Heb je vaak een storing, dan zou je aan het vervangen van je CV ketel kunnen denken. Hierboven kun je offertes opvragen voor het kopen van een nieuwe CV ketel.

vraag-offerte-aan

Koolmonoxidelek

Wat bijna niet meer voorkomt bij moderne CV ketels, maar wel bij oude, is een koolmonoxide lek. Als de CV ketel niet goed is afgesteld, kan dit gevaarlijke gas vrijkomen.

Koolmonoxide is een reukvrij gas wat vrijkomt bij onvolledige verbranding. Je merkt er niets van, maar het is zo gevaarlijk dat bij teveel inademing je eraan kan overlijden. Slim is om de installatie van je CV ketel daarom aan een monteur over te laten en een koolmonoxide meter te plaatsen. Wanneer er dan teveel koolmonoxide in de lucht is, gaat er een alarm af zodat je maatregelen kunt treffen.

Waterlek

Je kunt het vermoeden krijgen dat je cv ketel lekt door twee indicatoren. Als je bijvoorbeeld alleen een dunne straal water door je kraan krijgt of als je je huis niet goed warm krijgt gestookt.

Allereerst kun je het beste de manometer controleren, soms is deze digitaal. Wanneer de druk tussen 1,8 en 2,1 staat, lekt je cv niet. Ligt de druk niet tussen 1,8 en 2,1 dan heeft de cv ketel waarschijnlijk drukverlies. Dan kun je de radiator ontluchten en de cv ketel bijvullen.

vraag-offerte-aan

Radiator ontluchten

Je hebt een ontluchtingssleutel nodig en een handdoek. Allereerst moet je de thermostaat laag zetten. Daarna draai je de kraan van de radiator dicht en haal je de stekker van de cv uit het stopcontact. Wacht even een kwartier met de volgende stap. Pak de ontluchtingssleutel en steek deze in het ontluchtingsventiel op de radiator. Pak de handdoek erbij. Draai de ontluchtingssleutel langzaam tegen de klok in, als je gesis hoort dan ontlucht de radiator. Als er water uit komt, kun je dit met de handdoek opvangen. Als het gesis stopt, kun je het ontluchtingsventiel weer dichtdraaien. Na een aantal dagen kun je de manometer weer controleren.

CV-ketel bijvullen

Je hebt een vulslang nodig. Schroef de vulslang op de waterkraan. Houd met je duim het andere uiteinde van de slang dicht. Draai de waterkraan een klein beetje open, zodat de hele slang zich met water vult. Draai daarna de kraan weer dicht. Sluit nu het uiteinde, waar eerst je duim op zat, aan op de vulkraan van de cv ketel. Draai de vulkraan open. Houd de manometer in de gaten en als de druk tussen 1,8 en 2,1 staat, draai je eerst de vulkraan dicht en daarna de waterkraan. Verwijder de vulslang en steek de stekker van de cv ketel weer in het stopcontact. Draai de kraan op de radiator weer open.

Onderhoud CV ketel

Je kunt veel cv ketelstoringen voorkomen door op vaste intervallen onderhoud te plegen aan je cv-ketel. Op de lange termijn kun je zo ook geld besparen. Als je bijvoorbeeld de ketel gereset hebt, kun je het beste een loodgieter inschakelen om de cv te controleren. Wanneer na een reset de ketel verkeerd staat afgesteld doordat instellingen verloren zijn gegaan, kun je meer energie gaan verbruiken dan nodig.

vraag-offerte-aan

Een nieuwe CV ketel kopen

Een nieuwe cv ketel kopen is een investering. Hoe meer rendement een cv ketel heeft, hoe meer je er vaak voor betaalt. Je kunt bij je aankoop kijken naar de comfortwaarde van je cv ketel als je bijvoorbeeld tegelijkertijd warm wilt douchen en een afwas met warm water wilt kunnen doen.

Bij een Comfort Waarde van 3 kun je niet tegelijk douchen en afwassen. Bij een Comfort Waarde van 4 of 5 kunnen deze handelingen beperkt tegelijk uitgevoerd worden. Bij een Comfort Waarde van 6 heb je altijd zowel warm water in de keuken als in de douche.

vraag-offerte-aan

Installatie CV-ketel

De prijs van de installatie van de cv ketel door een monteur kan tussen de vijfhonderd en negenhonderd euro liggen. Een installateur zal eerst de oude cv ketel verwijderen en vervolgens de nieuwe cv-ketel plaatsen.

Aan de nieuwe ketel hangt natuurlijk ook een apart prijskaartje. De installateur zal ook alle kranen van de ketel en het expansievat vervangen. Daarna zal de nieuwe ketel goed afgesteld worden. Als een cv ketel goed staat afgesteld, kun je een hoger rendement behalen. In de meeste gevallen duurt de installatie een dag. Het is handig om van tevoren de ruimte rondom de cv ketel alvast vrij te maken, zodat de installateur snel aan de slag kan.

Kies ook voor een gecertificeerde vakman. Het OK CV keurmerk laat zien dat de vakman voldoet aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en energiezuinigheid.

Intergas CV-ketels

Intergas kombi compakt hrecoDit merk is al vijf jaar marktleider in Nederland. De Intergas Kombi Compakt HRE cv-ketels zorgen voor warm water en verwarming van je huis. Bovendien is dit merk energiezuinig door minimaal warmteverlies. Dat komt door de A-label pomp.

Intergas cv-ketels staan bekend om hun unieke twee-in-een warmtewisselaars. De meest energiezuinige Intergas ketel is de Intergas Kombi Compakt HReco die je kunt kopen in verschillende comfortklassen.

vraag-offerte-aan

Remeha CV-ketels

remeha-tzerra-plusDe ontwikkeling en productie van Remeha ketels gebeurt in de hoofdvestiging in Apeldoorn. De serie Remeha Tzerra Plus heeft combiketels waarvan de kans op storingen tot een minimum wordt beperkt. Door de energiezuinige pomp bespaar je meteen op je energierekening.

De Remeha Calenta is een duurdere serie, maar zijn compacter vormgegeven. Deze serie is te koop in twee soorten comfortklassen.

vraag-offerte-aan

ATAG CV-ketels

atag-cw5Dit merk is al acht jaar op rij als beste getest door de consumentenbond. Prijswinnaar in 2015 was de ATAG CW5 uit de E-serie. De ketels van ATAG hebben een roestvaststalen warmtewisselaar. Dit edelmetaal heeft een lange levensduur.

De A-serie heeft een rendement van 109,9% en is daarmee de meest energiezuinige ketel die er op de markt is.

De ATAG Q-serie heeft een geïntegreerde boiler met een warmtevoorraad tussen de 14 en 25 liter. De wachttijd op warm water is daardoor nihil.

vraag-offerte-aan

Vaillant en Nefit CV-ketels

vaillant-ecotec-plusVaillant ecoTEC plus behaalt een hoog rendement dankzij de pomp met A-label, wat een zeer laag verbruik aangeeft. De Vaillant ecoTEC classic heeft het HR-107 label, wat betekent dat het rendement 107% is. Met deze ketel kun je tot 25% besparen op je gasverbruik.

De eerste HR ketel ter wereld was een Nefit ketel. De Nefit Proline NxT cv-ketel is zeer compact in haar uitvoering.

De Topline Aquapower II heeft ingebouwde boilers die direct warm water leveren. Dit voorkomt waterverspilling.

vraag-offerte-aan

Een CV-ketel kopen

Als je cv ketel veel serieuze storingen heeft, kan het goed zijn om een nieuwe cv ketel te kopen. Een nieuwe ketel gaat gemiddeld vijftien jaar mee. Waar moet je op letten als je een cv ketel koopt?

Een ketel kopen kan een flinke investering zijn. De aanschafprijs is niet de enige prijs die je betaalt, je betaalt ook de installatiekosten. Check ook of de kosten van het verwijderen en afvoeren van je oude ketel zijn opgenomen. Je kunt het beste eerst offertes opvragen om zeker te zijn van de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Voor het onderhoud van je ketel moet je naast de aanschaf en installatieprijs ook een onderhoudscontract afsluiten.
Je kunt een cv ketel naast kopen, ook huren of leasen.

vraag-offerte-aan

Een CV-ketel huren

Wat misschien minder bekend is, is dat je een cv ketel ook kunt huren. Per maand betaal je dan een vast bedrag voor de huur van je ketel. De gemiddelde kosten die je betaalt voor de huur van een CV ketel is rond de dertig euro. Vaak is de voorwaarde dat je betaalt via automatische incasso.

Let bij het contract op of er tussentijdse huurverhoging kan optreden. Je bent echter geen eigenaar van de ketel. Huren is bijna altijd duurder dan het kopen van een ketel. Het grote voordeel bij huren is dat je geen groot aanschafbedrag hoeft in te leggen. Vaak zit ook het onderhoud bij de huurprijs inbegrepen.

Soms moet je de installatiekosten echter wel in een keer afrekenen, dit bedrag kan oplopen tot duizend euro. Je kunt het beste verschillende offertes vergelijken voordat je een cv ketel wilt gaan huren.

vraag-offerte-aan

Een CV-ketel leasen

Als je een cv-ketel gaat leasen, betaal je een vast bedrag per maand voor 5, 10 of 12 jaar. Een voorwaarde is vaak dat je per automatische incasso moet betalen. Bij leasen heb je niet, zoals bij huren en kopen, een bedrag dat je moet betalen voor aanschaf en installatie. Die kosten worden bij het maandbedrag gerekend.

Het verschilt per installateur of je mag kiezen welk type en merk cv-ketel je wilt. Soms heb je hier geen keuze in. Let goed op wanneer je eigenaar bent van de cv-ketel. Soms is dat gelijk zodra je begint met leasen, andere keren is dat pas als het contract afgelopen is. Na afloop van de leaseperiode ben je zelf verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie.

CV-ketel of HR-ketel offertes aanvragen

Maak op het onderstaande formulier uw wensen kenbaar en wij zoeken voor u 6 CV-ketel installateurs welke u de scherpste offerte kunnen aanbieden. U kunt de prijzen van de CV-ketels rustig met elkaar vergelijken. U bepaalt zelf of u gebruik wenst te maken van één van de offertes, het is geheel vrijblijvend.