Garagedeuren prijzen

Benieuwd naar garagedeuren prijzen? In dit artikel kom je alles te weten over de kosten en de mogelijkheden.

Je weet wat je nodig hebt en je wilt gewoon de scherpste garagedeur prijzen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in.

Wij gaan dan op zoek naar garagedeurspecialisten welke je de scherpste aanbieding kunnen doen. Binnen 48 uur ontvang je maximaal 6 scherpe offertes.

Je bepaalt zelf of je in zee gaat met één van de specialisten en het verplicht je verder tot niets.

Goede garagedeur is onmisbaar

Een goede garagedeur is dan natuurlijk een must. Kijk eens rond in je garage en inventariseer voor hoeveel geld er staat, ligt en hangt. Behalve je auto zelf, kan het wel om duizenden euro’s gaan. Een goede garagedeur is dus onmisbaar als het gaat om inbraakbeveiliging. Maar een garagedeur zorgt ook voor een goede isolatie.

Welke soorten garagedeuren zijn er

Garagedeurspecialist aan het werk

Er zijn verschillende soorten garagedeuren op de markt. We zullen de meest verkochte soorten bespreken, de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Om te beginnen wil je natuurlijk weten wat garagedeuren kosten. Dat hangt van een paar factoren af.

De vier meest verkochte soorten garagedeuren zijn de kantelgaragedeur, de roldeur, de sectionaal garagedeur en de openslaande garagedeur.

De garagedeur prijzen lopen sterk uiteen en worden ook bepaald door de manier van bedienen: handmatig of elektrisch.

Garagedeur prijzen per type

Soort garagedeur Prijs handmatige deur Prijs elektrische deur
Kanteldeur 500 euro 800 euro
Roldeur 600 euro 800 euro
Sectionaal deur 1.100 euro
Openslaande deur 3.500 euro 4.500 euro

Bovenstaande prijzen zijn inclusief montage en btw. De genoemde prijzen zijn uiteraard richtprijzen, die per leverancier kunnen verschillen. Het is daarom verstandig om offertes aan te vragen om de exacte prijs voor jouw situatie te bepalen.

Een kanteldeur is goedkoop

De goedkoopste oplossing is de stalen kantel garagedeur. Dit is dan ook een type deur die je veel in het straatbeeld ziet. Het is heel gemakkelijk om deze deur te plaatsen en hij is ook heel simpel in het gebruik. Je opent een kanteldeur door hem met de hand te kantelen. Hij schuift dan omhoog, tot hij horizontaal en evenwijdig aan het plafond hangt.

Om hem weer te sluiten trek je aan het daarvoor bestemde koordje en kantelt hij weer terug. Je kunt ook kiezen voor elektrische bediening, maar dat kost zo’n 300 euro meer.

Nadeel van deze deuren, is dat ze enkelwandig zijn en tussen twee spijlen doordraaien. Als de deur gesloten is, kunnen er op die manier kieren ontstaan tussen de spijlen. Hierdoor wordt er nogal veel tocht doorgelaten. De kantel garagedeur is hierdoor ook niet bepaald inbraakproof.

Een roldeur is ruimtebesparend

Een roldeur in je garage kun je zowel handmatig als elektrisch bedienen. Hij gaat naar boven open en rolt zichzelf op rond een boven de deuropening bevestigde as. Het voordeel van een roldeur is dat hij geen hinderlijke stangen en geleiders tegen het plafond nodig heeft.

Hierdoor hou je dus meer vrije ruimte over en is je garage in feite een stuk hoger. Bovendien kun je ook tot vlak voor de deur parkeren, want je hoeft geen rekening te houden met de ruimte die een openklappende deur inneemt. Roldeuren zijn er van staal en van kunststof.

Geen last van tocht met sectionaaldeuren

De meest gekozen deur voor de garage is de sectionaal garagedeur. Deze deur bestaat uit verschillende horizontale secties. Je kunt kiezen voor staal, hout of kunststof. In de meeste gevallen wordt een sectionaal garagedeur elektrisch bediend en dus is hij heel eenvoudig in het dagelijks gebruik.

Met slechts één druk op de knop glijdt de deur naar boven open. Deze deur is opgebouwd uit ongeveer 4 centimeter dikke panelen met rubbers ertussen. Hierdoor sluiten de panelen goed af en heb je geen last van tocht.

Veilig en inbraakwerend

Een ander voordeel is dat een elektrische sectionaaldeur voorzien is van automatische vergrendeling door middel van een stalen pin, die in de motor schiet. Hierdoor is de deur van buitenaf zonder drukknop of afstandsbediening niet meer te openen. Dat maakt dit type deur zeer veilig. Overigens kun je de deur van binnenuit wel altijd handmatig openen, bijvoorbeeld wanneer de stroom uitvalt.

Openslaande deuren zijn fraai, maar duur

De fraaiste, maar ook duurste optie zijn openslaande garagedeuren. Deze kunnen op maat gemaakt worden en hebben een luxe uitstraling, zeker wanneer je kiest voor hout als materiaal.

Ook bij deze optie benut je de ruimte in je garage optimaal. Wil je het helemaal afmaken, dan ga je voor de elektrische uitvoering, waarbij je met één druk op de knop de deuren opent en sluit. Inclusief montage en btw, ben je voor houten elektrische openslaande deuren wel rond de 4.500 euro kwijt.

Kosten garagedeur bepaald door het materiaal

De prijs van je garagedeur heb je grotendeels zelf in de hand. Behalve door het type deur wordt de prijs onder andere bepaald door het materiaal dat je kiest, de afmetingen van de deur en het hang- en sluitwerk.

Wanneer je een garagedeur gaat laten plaatsen, kun je in de meeste gevallen kiezen uit drie materialen: staal, kunststof en hout. Staal is het goedkoopst, kunststof is ook zeker nog betaalbaar.

Hout is het duurst, maar geeft ook de mooiste uitstraling. Zeker wanneer je garage zich direct naast je huis bevindt, is het natuurlijk het fraaiste om een garagedeur te kiezen, die qua uitstraling bij je woning past.

Afmetingen van grote invloed op kosten garagedeur

Wat natuurlijk van grote invloed is op de kosten van je garagedeur, is de grootte ervan. Het spreekt voor zich dat je meer betaalt, naarmate de deur groter is. Ter vergelijking: voor een kunststof sectionaaldeur van 2.50 meter breed en 2.25 meter hoog betaal je ongeveer 1.200 euro, inclusief montage en btw. Bij een breedte van 3.00 meter en dezelfde hoogte is dit ongeveer 1.000 euro meer.

Ook hang- en sluitwerk bepalen kosten garagedeur

Om inbrekers buiten de deur te houden, moet je garagedeur natuurlijk over goed hang- en sluitwerk beschikken. De prijzen die we tot nu toe hebben genoemd zijn allemaal inclusief hang- en sluitwerk van hoge kwaliteit.

Wil je alleen het hang- en sluitwerk van je huidige garagedeur vervangen? Hou dan rekening met een prijs van rond de 150 euro voor een elektrisch slot waarmee je de garagedeur op een afstand kunt openen en sluiten.

Wil je een echte top vergrendeling op je garagedeur, dan kun je kiezen voor een driepunts sluiting. Hiermee vergrendel je de garagedeur aan beide zijkanten én in het midden. Het is de beste vergrendeling die er is, maar hou wel rekening met een prijskaartje van rond de 700 euro.

Bespaar door je oude garagedeur te verkopen

Het plaatsen van een garagedeur kan, afhankelijk van de keuzes die je maakt, dus best een prijzig project zijn. Je kunt wel besparen op de totale kosten door bijvoorbeeld je oude deur weer te verkopen. Als die nog goed genoeg is, kun je er op Marktplaats nog best een paar honderd euro voor krijgen.

Aanvragen garagedeur offertes

Vul het formulier in en wij gaan opzoek naar de garagedeur specialisten welke jouw de beste aanbieding kunnen doen. Je ontvangt binnen 48 uur maximaal 6 offertes. Deze kan je in alle rust met elkaar vergelijken. Het verplicht je tot niets en het is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Eén gedachte over “Garagedeuren prijzen

  • 1 september 2017 om 11:25
    Permalink

    Hallo,

    Ik heb op dit moment een schaarhekken dit ik wil graag veranderen met een automatish garagedeur met inloop deur, als er is weinig ruimte op beide kante. Een kanteldeur met loopdeur lijkt me de best optie. Er is geen daak.

    Graag een offerte

Reacties zijn gesloten.