Verhuiskosten

Een verhuizing is een stressvolle aangelegenheid waarbij je tegen een hoop praktische zaken aanloopt. Een verhuisbedrijf neemt je de zorgen uit handen, en voor de prijs hoeft je het niet te laten.

Je kunt je verhuizing gedeeltelijk door een verhuisbedrijf laten doen, door bijvoorbeeld zelf alles in dozen te doen. Je kunt er ook voor kiezen om alles te laten doen door een verhuisbedrijf, je kunt daarbij zelfs je meubels laten demonteren en monteren. Als er veel op trappen gelopen moet worden zoals bij appartementen dan kan een verhuislift een uitkomst zijn, de verhuislift wordt verzorgd door het verhuisbedrijf.

Verhuiskosten

Verhuizers aan het werk

Je bent benieuwd wat een verhuizer kost. De kosten van een verhuizing zijn van meerdere factoren afhankelijk, desondanks zullen we proberen je een zo goed mogelijk antwoord op deze vraag te geven.

Ben je benieuwd wat de verhuiskosten zijn voor jouw specifieke situatie dan kan je ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen, onderaan deze pagina. Je krijgt dan binnen 48 uur van een aantal verhuisbedrijven, bij jou uit de buurt, een vrijblijvende offerte. Het verplicht je verder tot niets.

Zoals hierboven al aangegeven zijn de kosten voor een verhuizer van meerdere factoren afhankelijk. Een belangrijke kostenfactor is de grote van je woning. Hoe groter de woning hoe meer spullen er normaal gesproken verhuist moeten worden.

Daarnaast speelt de toegankelijkheid van de woning een rol. Moeten er trappen gelopen worden? Moet er door een lange tuin gelopen worden? Is er een verhuislift nodig? Passen de meubels makkelijk door de deur of moeten ze op een andere manier naar buiten worden gebracht?

De verhuiskosten welke een verhuisbedrijf berekend zijn afhankelijk van:

 • Het aantal verhuizers welke nodig zijn
 • De voorrijkosten
 • De afstand van uw woning naar de nieuwe woning
 • De kosten van de verhuiswagen
 • Eventueel bijkomende kosten

De kosten voor een verhuizer zullen zo’n rond de 30 euro per uur liggen. Hoeveel manuren er nodig zijn om de verhuisklus te klaren hangt af van de bovenstaande factoren.

Voor de meeste verhuizingen hebben twee verhuizers een dag werk. Een verhuisbedrijf zal altijd met minimaal twee man komen voor de verhuizing, dit omdat veel spullen te zwaar zijn om door een persoon te laten tillen. Als het een grote verhuizing is dan zal het verhuisbedrijf meerdere verhuizers sturen. Een verhuisbedrijf zal altijd proberen om de verhuizing binnen één dag te doen.

Zodra de verhuiswagen geladen is en er naar de bestemming gereden wordt om de verhuiswagen te lossen, worden er kosten berekend. Deze hebben dan te maken met de afstand die de verhuizer moet rijden.

Een verhuisbedrijf maakt ook kosten door met de verhuiswagen naar uw oude woning te rijden en vanaf de nieuwe woning terug naar het verhuisbedrijf. Om deze kosten laag te houden zoeken wij bij jouw in de buurt naar verhuisbedrijven welke je een scherpe aanbieding kunnen doen als je onderaan de pagina een offerte aanvraagt.

Een verhuisbedrijf zal er altijd naar streven de verhuizing binnen één dag te doen, kleine verhuizingen binnen één dagdeel. De hoeveelheid spullen welke door het verhuisbedrijf verhuist moeten worden bepaald hoeveel verhuizers er nodig zijn.

Of je zelf spullen inpakt of dit door het verhuisbedrijf wilt laten doen is ook van invloed op het aantal verhuizers welke nodig zijn. En of je wilt dat de verhuizers je meubels demonteren en in het nieuwe huis weer monteren. Hoe meer je zelf doet des te goedkoper je verhuizing zal zijn.

Het is overigens niet zo dat meer verhuizers automatisch meer verhuiskosten betekenen. Een team van verhuizers kan efficiënter werken. Zo kunnen verhuizers bijvoorbeeld spullen aangeven aan een verhuizer welke in de verhuiswagen blijft staan of kan één verhuizers spullen op de verhuislift plaatsen terwijl de andere beneden staat om deze van de verhuislift af te halen. Door bij een grote verhuizing de verhuizing met een team van verhuizers te doen zijn uiteindelijk minder manuren nodig waardoor de verhuizing goedkoper zal uitvallen.

Ter indicatie geven wij onderstaand de kosten van verschillende verhuizingen. Let op: de daadwerkelijke verhuiskosten zijn in iedere situatie weer anders en verschillen van verhuisbedrijf tot verhuisbedrijf. Vraag daarom altijd offertes aan.

 • Verhuizing appartement: ca. 750 euro
 • Verhuizing flat: ca. 800 euro
 • Verhuizing eengezinswoning: ca. 900 euro
 • Verhuizing twee-onder-een-kap: ca. 1000 euro
 • Verhuizing vrijstaande woning: ca. 1100 euro
 • Verhuizing villa: ca. 1200 euro

Verhuiskosten: bijkomende kosten

In sommige gevallen kunnen er nog bijkomende kosten in rekening worden gebracht. Om bij je voor de deur te kunnen parkeren kan het verhuisbedrijf bij je gemeente een parkeerontheffing moeten aanvragen. Afhankelijk van de stad waarin je woont, kunnen deze kosten oplopen tot 50 euro. Voor verhuizen in het weekend worden er meestal extra kosten in rekening gebracht. Voor de zaterdag 20 tot 30% en voor de zondag 50 tot 75%.

Wat kost een verhuizer precies?

Het antwoord op de vraag ‘Wat kost een verhuizer precies?’ is zoals je begrijpt niet zo snel te geven, omdat het situatie afhankelijk is. Om toch precies te weten te komen wat een verhuizing je gaat kosten kan je onderaan deze pagina een offerte aanvragen.

Kosten verhuizen door verhuisbedrijf

Er zijn tal van verhuisbedrijven in Nederland die allemaal op professionele wijze jouw inboedel kunnen verhuizen. Zelf moet je al zoveel regelen voor een verhuizing, zoals inpakken van dozen en het doorgeven van de adreswijziging aan familie, vrienden en allerlei instanties.

Daarom is het wel lekker om het lichamelijk zware werk overlaten aan te laten aan mensen welke hiervoor zijn opgeleid. Dat verhoogt ook de kans op een schadevrije verhuizing.

Aan de boel laten verhuizen zijn natuurlijk wel kosten verbonden en je wilt er zeker van zijn dat je achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan. Door offertes aan te vragen weet je vooraf precies waar je aan toe bent en kom je niet voor vervellende verrassingen te staan. Via onderstaand formulier kun je aangeven wat je van het verhuisbedrijf verwacht. Moeten ze het inpakwerk van je overnemen? De meubels voor je demonteren? Door meer zelf te doen kan je de kosten van de verhuizing drukken.

Wat kost een verhuizer student?

Verhuisbedrijven die studenten in dienst hebben, zijn vaak goedkoper dan verhuisbedrijven die professionele verhuizers in dienst hebben. Als je zo’n verhuisbedrijf met studenten inhuurt, bespaar je verhuiskosten. De tarieven voor verhuizers liggen lager, ongeveer 25 euro per verhuizer. Een verhuislift kost ook maar 45 euro per uur. Een voordeel van het inhuren van een student verhuisservice kan zijn dat je op ongewone tijden kan verhuizen. In de avond of in de nacht bijvoorbeeld.

Kosten zelf verhuizen

Zelf verhuizen

Als je wilt verhuizen en alles zelf wilt doen dan maak je ook kosten. Voor een klein gezin heb je zo’n 40 verhuisdozen nodig. De kosten per 10 dozen liggen tussen de 13 en 18 euro, dus die kosten vallen wel mee.

Je kunt familie en vrienden vragen om te helpen verhuizen. Dat scheelt het inhuren van mankracht en dan betaal je ook minder verhuiskosten. Als zij hun auto beschikbaar willen stellen, kan dat ook nog eens de kosten voor een verhuiswagen schelen. Het nadeel is dan dat je meerdere ritten moet maken omdat de auto’s minder grote objecten kunnen vervoeren. Dit zou je kunnen oplossen door gebruik te maken van aanhangwagens. Dan moet je afwegen waar je goedkoper mee uit bent: een extra rit of het huren van een aanhanger. Misschien kun je zelfs een aanhanger gratis lenen van iemand die je kent.

Als je zelf je eigen spullen verhuist, ben je meestal niet verzekerd tegen schade. Dat kan een groot nadeel zijn, in het bijzonder als er kunstobjecten, veel meubels en glaswerk moeten worden meeverhuisd.

De optie om een verhuisverzekering af te sluiten heb je wel als je een verhuisbedrijf inhuurt. De schade die wordt gemaakt, kan dan worden terugbetaald op basis van de nieuwwaarde van de meubel of de waarde ten tijde van de verhuizing. Je verhuiskosten kun je overigens niet meefinancieren met je hypotheek.

Wil je klein verhuizen, maar wil je je familie er niet mee belasten? Dan bieden verhuisbedrijven de mogelijkheid om je met klein transport van dienst te zijn. Dan hoef je geen verhuiswagen te betalen, omdat er gebruik wordt gemaakt van compacte en wendbare wagens. Dit kan natuurlijk alleen als je kleine objecten wilt verhuizen, die net te groot zijn voor in een personenwagen.

Voor klein verhuizen kun je de verhuiskosten drukken door een aanhanger te huren. Deze kan overigens ook achter een verhuiswagen worden geplaatst, als een tweede verhuiswagen niet nodig is, maar een verhuiswagen te weinig is. Een aanhanger kost ongeveer 15 euro per uur. Het laadvermogen van een aanhanger is ongeveer 500 kg.

Kosten huur verhuislift

Als je op een bovenverdieping woont en er moeten zware meubels verhuisd worden, scheelt een verhuislift heel wat zorgen en zere ruggen. Een verhuislift is ook handig als je bijvoorbeeld een smalle trap hebt waar niet alle meubels door vervoerd kunnen worden. In plaats van jezelf door bochten te wringen, kun je de verhuizing versnellen door een verhuislift aan te vragen.

Soorten liften

Er zijn ladderliften, aanhangerliften en bemande verhuisliften. Van verdieping één tot tien is een aanhangerlift goed genoeg. Bemande verhuisliften kunnen vaak hoger, tot de zeventiende verdieping. Als je een onbemande verhuislift huurt, houd je dan altijd aan het maximale laadvermogen. Soms heb je een vergunning nodig als je met een verhuislift wilt werken.

Je kunt een verhuislift aanvragen bij het verhuisbedrijf, maar ook bij een apart bedrijf. De lift is vrijwel altijd bemand, omdat een gekwalificeerd persoon de lift moet bedienen. Dan betaal je ook de kosten voor een verhuizer, en vaak voor twee omdat het sjouwwerk met twee man moet gebeuren. De verhuizers kosten allebei ongeveer 30 euro per persoon per uur.

Kosten verhuizen door middel van verhuisliften

Ladderliften zijn te huur vanaf 30 euro per uur. Het is makkelijk te vervoeren, omdat het demonteerbaar is. Heb je een trekhaak? Dan kun je een aanhangerlift huren. Deze werken op stroom. Voor het vervoer van deze lift heb je een BE rijbewijs nodig. Ben je niet in het bezit van het juiste rijbewijs, dan hebben verhuisbedrijven vaak een breng- en haalservice voor deze liften.

Verhuisliften zijn te huur vanaf 50 tot 150 euro per uur. Je betaalt voor een verhuislift dan wel meer verhuizing kosten, maar vaak scheelt het je ook veel tijd omdat je minder meubels hoeft te sjouwen. Je bent dan ook verzekerd tegen schade, in plaats van dat je zelf op een onhandige manier je bank uit het raam moet laten zakken. Check altijd of de uitschuifhoogte van de verhuislift hoog genoeg is om bij jouw bovenverdieping te komen.

Opslaan inboedel kosten

Je kunt je inboedel korte of langere tijd laten opslaan in kisten of een container. De opslagduur geldt vaak voor minimaal een week. De kosten die je zult maken aan de huur van een box zijn afhankelijk van de grootte die je nodig hebt. Omdat de kosten pas inzichtelijk zijn als jij aangeeft wat je wilt opslaan, kun je offertes opvragen. Dan heb je de mogelijkheid om verschillende aanbieders van opslagcontainers te vergelijken en de goedkoopste uit te kiezen.

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om de inboedelverzekering over te zetten op de locatie van je opslag. Anders is er nog de mogelijkheid om een opslagverzekering af te sluiten. Je kunt hieronder offertes opvragen voor het opslaan van je inboedel. Dan kun je snel vergelijken hoe jij het goedkoopst uit bent als je je inboedel wilt verhuizen.

Kosten verhuizing zakelijk

Zakelijke verhuizing

Bij een zakelijke verhuizing worden niet alleen kosten gemaakt die afhankelijk zijn van de omvang van het bedrijf. Om de verhuizing vlot en soepel te laten verlopen wordt er vaak gebruik gemaakt van verhuisliften en meerdere verhuiswagens. Er moet minimaal een dag werk gerekend worden en vaak meerdere ritten met de verhuiswagens.

De totaalprijs kan behoorlijk uiteen lopen. Dat heeft te maken met of het een klein of groot bedrijf betreft. Als er meerdere afdelingen zijn, wordt er per afdeling verhuist. De verhuiskosten van een zakelijke verhuizing liggen tussen de 4000 en 8000 euro.

Aftrek kosten verhuizen zakelijke reden

In tegenstelling tot bij een particuliere verhuizing, kun je bij een verhuizing om zakelijke reden tot een derde van de verhuiskosten beperkt aftrekken van de belastingdienst. Het overbrengen van de inboedel kun je dan aftrekken. Als je als particulier verhuist zonder zakelijke reden, kun je de verhuiskosten niet bij de belastingdienst aftrekken.

Kosten verhuizing door verhuiswagens

De kosten die je maakt bij verhuizing met gebruik van een verhuiswagen, is afhankelijk van de grootte van de verhuiswagen. Om een indicatie te geven: bij een appartement met twee of drie kamers is een verhuiswagen van 20 m3 voldoende. Deze zal rond de 65 euro per uur kosten. Bij een eengezinswoning kan je het beste voor een verhuiswagen van 50 m3 kiezen. Deze zal rond de 75 euro per uur kosten.

De voorrijkosten verhuiswagen

De voorrijkosten zijn de kosten voor de reistijd van het verhuisbedrijf naar je woning. Hoe dichter het verhuisbedrijf bij je in de buurt zit hoe lager de voorrijkosten. Als je via Offerte Butler een offerte aanvraagt voor je verhuizing dan zoeken wij uiteraard verhuisbedrijven welke in je regio zitten, zodat er bespaart wordt op de voorrijkosten.

Afstand naar nieuwe woning

De afstand van je oude woning naar je nieuwe woning bepalen ook een groot deel van de verhuiskosten. Er worden kosten in rekening gebracht voor het aantal kilometers welke de verhuiswagen moet rijden. En er worden kosten in rekening gebracht voor de geschatte tijd welke de verhuiswagen onderweg zal zijn. Het aantal verhuizers welke naar de nieuwe woning mee reizen bepalen ook een deel van deze kosten. De meeste verhuisbedrijven brengen voor korte afstanden geen kosten voor de reistijd in rekening, vaak zijn de eerste 25 kilometer gratis, sommige verhuisbedrijven brengen zelfs tot 100 kilometer geen kosten in rekening.

Laadvermogen verhuiswagen

Toch is het verstandig om de grootte van je meubels ook in kaart te brengen. De verhuizing kosten zijn voor een groot deel afhankelijk van de grootte van de te verhuizen objecten. Gelukkig zullen de meeste verhuisbedrijven zich hieraan makkelijk kunnen aanpassen. Je moet er rekening mee houden dat de laadbak van een verhuisbusje minder hoog is dan het busje zelf. De laadbak is in veel gevallen 1 meter 60 hoog.

Soms kun je niet alle spullen in één keer verhuizen, ook al lijkt de bus groot genoeg. Dat heeft te maken met het laadvermogen van de bus. Als je bijvoorbeeld al je laminaat wilt vervoeren, is het laadvermogen al gauw bereikt. Dan zal je nog een verhuiswagen in moeten schakelen en dat verhoogt de verhuizing kosten. Een kleine vrachtwagen heeft een laadvermogen van rond de 900 kg. Een grote vrachtwagen heeft een laadvermogen van rond de 3500 kg.

Informeer goed bij het verhuisbedrijf of de verhuiswagens voorzien zijn van materiaal om je inboedel schadevrij te verhuizen. Je kunt hierbij denken aan verhuisdekens en spanmateriaal.

Kilometervergoeding

Voorbeeld hiervan is de kilometervergoeding die de verhuizers rekenen. De eerste 20 kilometer is meestal gratis, maar daarna moet je per kilometer gaan betalen. Daarom zullen wij een verhuisbedrijf uit je regio zoeken als je onderaan deze pagina offertes aanvraagt. De kilometerprijs van een verhuiswagen ligt tussen de 50 cent en 1 euro per kilometer.

Weekendtoeslagen

Een ander soort kosten die je over het hoofd kunt zien zijn de weekendtoeslagen. Op zaterdagen geldt er meestal een toeslag van 25% en op zondagen van 75%. Ook als je met spoed wilt verhuizen kan er een toeslag worden gerekend. Wil je er zeker van zijn dat je niet voor verrassingen komt te staan wat betreft de extra kosten? Dan kun je hieronder offertes opvragen via het formulier.

Verhuizen als je in de bijstand zit

Leef je van een uitkering, maar wil je verhuizen? Dan kun je gebruikmaken van een verhuisvergoeding. Per gemeente verschilt wat de voorwaarden hiervoor zijn en hoeveel er aan verhuiskosten vergoed wordt. Als mensen moeten verhuizen in geval van sloop of renovatie van gebouwen, kan er ook een verhuisvergoeding worden gegeven. Dit kan je wel rond de 5000 euro schelen.

Kosten verhuizing piano

Als je je piano op een veilige en schadevrije manier wilt verhuizen, liggen de verhuiskosten rond de 250 euro. Met uiterste zorg zal de piano dan vervoerd worden en hij is tevens verzekerd. Er zijn zelfs erkende pianoverhuizers als je daarvoor wilt kiezen. Let wel op, als het instrument bijvoorbeeld gekanteld moet worden tijdens het verhuizen dan kunnen de kosten oplopen.

Inpaktips verhuizen

Het kan je verhuisdozen schelen als je je spullen tactisch inpakt, en dan scheelt het je meteen weer verhuiskosten. Je kleding hoef je echt niet allemaal op te vouwen en weer uit te vouwen. Houd het gewoon op de hangertjes zitten en schuif er een vuilniszak overheen.

Om je rug te besparen, kun je je boeken in rolkoffers doen. Boeken zijn vaak één van de zwaarste dingen die je moet verhuizen en daar wil je niet je rug voor breken. Wikkel glaswerk en servies in papier. Brandbare stoffen kun je het beste apart houden.

Het kan handig zijn om al je dozen te markeren, zodat je zonder openmaken weet wat erin zit. Je kunt de dozen ook markeren op welke kamer de spullen vandaan komen. Dan kunnen de hulptroepen de dozen ook meteen in de juiste kamer zetten.

Kosten internationale verhuizing

Een soort verhuizing waarbij meer bij komt kijken dan een gewone verhuizing, is een internationale verhuizing. Het verhuizen naar buurlanden in Europa is makkelijker gemaakt door de Europese wetgeving. In de meeste gevallen is een vrachtwagen het juiste transportmiddel als er binnen Europa verhuisd moet worden.

Voor verhuizen naar een ander continent wordt vaak gebruik gemaakt van lucht- en scheepvaart. Vaak is een taxatie onderdeel van de voorbereidingen van de internationale verhuizing.

Omdat de inboedel vaak via containers vervoerd moet worden, kun je het inpakken het beste overlaten aan een professioneel verhuisbedrijf dat speciaal inpakmateriaal heeft. De vrachtwagen zal tussen de 4000 en 7000 kosten en die zal het overladen op het containerschip. Het vervoer op het containerschip kost tussen de 7000 en 10.000 euro. Vraag via onderstaand formulier offertes op om een nauwkeurige indicatie te krijgen op basis van je verhuisplannen.

Kosten verhuizing met verhuisverzekering

Je inboedelverzekering dekt alleen de inboedel op adres. Buiten de woning is er vaak weinig dekking van je inboedelverzekering en daarom is een verhuisverzekering niet overbodig. Het verhuisbedrijf kan eventuele schade vergoeden. Vaak zit hier wel een maximumbedrag aan vast. De verhuizing kan duurder worden door het afsluiten van een verhuisverzekering, maar je loopt minder risico op hoge kosten als je spullen schade lijden.

Een all-risk verzekering komt vaak voor met internationale verhuizingen. Je bent dan verzekerd tegen beschadiging, vermissing en diefstal van je spullen. De schuldvraag bij een all-risk verzekering is veel minder van belang dan bij een gewone verhuisverzekering. Het maakt dan niet uit wie de schade heeft aangebracht, de verhuizers of jijzelf.

Daarnaast kan het zijn dat bij schade geld wordt teruggegeven op basis van de nieuwwaarde of de dagwaarde. Elk verhuisbedrijf heeft andere voorwaarden voor de verhuisverzekering. En er zijn ook verschillen in hoe hoog het eigen risico ligt.

Verhuizen offerte

Via onderstaand formulier ontvang je offertes van verschillende verhuisbedrijven uit je regio. Via het aanvraagformulier kunnen verhuizingen worden aangevraagd door zowel particulieren en bedrijven. De offertes van de verschillende verhuisbedrijven kan je rustig onderling vergelijken. Er zijn geen kosten verbonden aan deze offerteaanvraag service en het is geheel vrijblijvend. Je bepaald zelf of je één van de offrerende bedrijven in de arm neemt of niet.

Eén gedachte over “Verhuiskosten

 • 26 januari 2018 om 14:13
  Permalink

  Hoe weet ik dat jullie de juiste offerte voor mij opvragen voor het huren van een verhuislift?

Reacties zijn gesloten.