Kozijnen prijzen

Wat kosten nieuwe kozijnen? Vraag je offerte aan via Offerte Butler en bespaar tot 44,1% op je kozijnen.
vraag-offerte-aan

Prijzen van kozijnen

De prijzen van het kozijn zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Dit kan hout, kunststof of aluminium zijn.

Voor een buitenkozijn met HR++ isolatieglas van 1 meter bij 1 meter kunnen we de volgende prijsindicatie geven:

 • Houten kozijn: 750 tot 925 euro
 • Kunststof kozijn: 650 tot 825 euro
 • Aluminium kozijn: 800 tot 975 euro

In deze prijsindicatie rekening gehouden met de volgende punten:

 • Prijzen inclusief btw
 • Prijzen inclusief het plaatsen en afwerken van de kozijnen
 • De kozijnen worden voorzien van HR++ isolatieglas
 • De oude kozijnen worden verwijderd en voor je afgevoerd
 • Inclusief (inbraakwerend) hang- en sluitwerk
 • Exclusief de kosten van eventuele stijgers of kraan

Kunststof kozijnen zijn het voordeligste in aanschaf. Hieronder gaan we in op de prijzen van verschillende kozijn typen.

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn het voordeligst in aanschaf en in onderhoud. In aanschaf bespaar je 15 à 20% ten opzichte van houten of aluminium kozijnen. Indien er veel kozijnen vervangen dienen te worden dan kan de besparing aardig oplopen.

In onderhoud zijn kunststof kozijnen voordeliger dan houten kozijnen omdat deze niet om deze niet om de 5 à 8 jaar overschilderd moeten worden.

Benieuwd wat kunststof kozijnen voor je woning kosten? Vul dan onderaan deze pagina het offerte aanvraagformulier in. Wij zoeken de kozijn specialisten welke in je situatie en regio de scherpste aanbieding kunnen doen. Het gebruik van deze service is geheel vrijblijvend en kosteloos.

vraag-offerte-aan

Garantie en levensduur kunststof kozijnen

Als je kunststof kozijn overweegt dan is het natuurlijk belangrijk hoe lang de kozijnen mee zullen gaan. De meeste fabrikanten van kunststof kozijnen geven aan dat de verwachte levensduur is zo’n 50 jaar is.

Ook de garantietermijn is belangrijk. Een gebruikelijke garantietermijn voor kunststof kozijnen is 10 jaar. De garantietermijn van de kozijnen wordt door de leverancier aangegeven in de offerte. Aan het verlenen van garantie kan men bepaalde voorwaarden stellen omtrent het onderhoud van de kozijnen.

Voordelen en nadelen van kunststof kozijnen

Bij de keuze van een materiaal soort voor de kozijnen is niet alleen de prijs belangrijk maar ook de materiaal eigenschappen. Kunststof kozijnen hebben de volgende materiaal eigenschappen:

 • Een goede thermische isolatie
 • Een goede akoestische isolatie
 • Bestand tegen regen
 • Bestand tegen vorst
 • Bestand tegen uv-straling
 • Slijtvast
 • Kunststof kozijnen zijn leverbaar in hout structuren, in een beperkt aantal kleuren
 • Kunststof kozijnen kunnen niet overgeschilderd worden in een andere kleur
 • Kunststof trekt vuil aan, kunststof kozijnen moeten daardoor vaker schoon gemaakt worden dan aluminium of houten kozijnen

Houten kozijnen prijzen

Houten kozijnen zijn duurder dan kunststof kozijnen maar goedkoper dan aluminium kozijnen. Houten kozijnen moeten iedere 5 à 8 jaar overschilderd worden, wat kosten met zich meebrengt. Een reden om toch voor houten kozijnen te kiezen is een situatie waarbij één of een paar kozijnen vervangen moeten worden en de overige kozijnen van hout zijn. Het aanzicht van de woning blijft dan een mooi geheel.

De kosten van houten kozijnen hangen van verschillende factoren af. De bereikbaarheid van de kozijnen speelt daarin een belangrijke rol. Een minder grote rol bij de prijs is de regio waarin je woont. Dit heeft te maken met de concurrentie in de regio en de afstanden welke leveranciers moeten afleggen.

Wil je weten wat het in jou situatie kost om houten kozijnen te laten plaatsen vraag dan een offerte aan. Dat kan je onderaan deze pagina doen. Wij zoeken de kozijn specialisten welke je de beste prijzen kunnen aanbieden. Na het invullen van het formulier ontvang je na 2 dagen een 6 tal offertes. Deze kan je in alle rust met elkaar vergelijken. Deze offerte service is overigens geheel kosteloos en vrijblijvend.

vraag-offerte-aan

Garantie en levensduur houten kozijnen

Bij de keuze van een kozijn type zal niet alleen de prijs van doorslag zijn. Je hebt ook te maken met de garantie en levensduur.

De garantie op houten kozijnen is hetzelfde als de garantie op kunststof kozijnen. Deze is 10 jaar bij de meeste leveranciers. De exacte garantietermijn zal de leverancier in de offerte kenbaar maken.

Bij houten kozijnen is de levensduur afhankelijk van het onderhoud. Bij goed onderhoud (iedere 5 tot 8 jaar schilderen) mag je er vanuit gaan dat hardhouten kozijnen 40 tot 80 jaar meegaan. Veel gebruikte soorten hardhout zijn meranti en merbau.

Voordelen en nadelen van houten kozijnen

Niet alleen de prijs zal van doorslag moeten zijn bij de keuze van houten kozijnen maar ook de materiaal eigenschappen van hout. Houten kozijnen hebben de volgende eigenschappen:

 • Hout is in iedere kleur te schilderen is
 • Hout heeft een warme uitstraling, waardoor hout met name bij oudere woningen beter tot zijn recht komt
 • Een nadeel van hout is dat het onderhoud nodig heeft, elke 5 à 8 jaar zal er geschuurd en geschilderd moeten worden
 • Een voordeel is dat je hout natuurlijk altijd in een andere kleur kunt overschilderen, om de uitstraling van je huis te veranderen
 • Houten kozijnen kunnen bij monumentale panden een eis zijn

Aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnen zijn het duurst in aanschaf, zoals je al in het prijsoverzicht hebt kunnen lezen. Daar staat tegenover dat aluminium kozijnen vrijwel geen onderhoud nodig hebben, behalve uiteraard af en toe schoonmaken. Omdat aluminium geen vuil aantrekt (zoals kunststof) hoeven de kozijnen slechts zelden schoon gemaakt te worden.

Ook voor de aanschaf van aluminium kozijnen geldt dat de prijzen voor iedere situatie en per aanbieder zullen verschillen. De praktijk leert dat de prijzen tussen verschillende kozijn specialisten behoorlijk kunnen verschillen. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken is dan ook veel geld te besparen.

Om de kozijn prijzen met elkaar te vergelijken kan je het formulier onderaan deze pagina invullen. Wij zoeken dan de kozijn specialisten welke in jouw situatie de beste offerte kunnen uitbrengen. Na twee dagen zal je verschillende offertes ontvangen. Vergelijk deze met elkaar op prijs en voorwaarden. Je bent vrij om één van deze aanbieders je opdracht te gunnen of niet. Het gebruik van deze service is gratis en vrijblijvend.

vraag-offerte-aan

Garantie en levensduur aluminium kozijnen

De meeste leveranciers geven 10 jaar garantie. De garantietermijn zal in de offerte aangegeven zijn. Let hierop als je offertes met elkaar gaat vergelijken.
De verwachte levensduur van aluminium kozijnen is 40 jaar. Dit afhankelijk van de ligging van het huis en het onderhoud aan de woning.

Voordelen en nadelen van aluminium kozijnen

Niet alleen de prijs is belangrijk als je voor de keuze van het kozijn materiaal staat. Ook de materiaal eigenschappen zijn belangrijk om in je overweging mee te nemen. Zo hebben aluminium kozijnen een aantal voor- en nadelen. Deze zijn:

 • Omdat aluminium sterk en stevig is bieden aluminium kozijnen in combinatie met goed hang- en sluitwerk de beste bescherming tegen inbraak
 • Omdat aluminium geen stof en vuil aantrekt hoeft er niet vaak schoongemaakt te worden
 • Aluminium is onderhoudsarm, regelmatig schilderen zoals bij hout is niet nodig
 • Mocht je aluminium kozijnen willen overschilderen om het een andere kleur te geven dan kan dit. Dit is echter niet zo eenvoudig als bij houten kozijnen. Op de eerste plaats is veel werk om het aluminium ruw te maken. Vervolgens zal het aluminium behandeld moeten worden met 2 componenten hecht primer op epoxy basis voordat er geschilderd kan worden met polyurethaanverf
 • Omdat aluminium kozijnen glad en strak zijn komen ze het beste tot hun recht bij moderne panden.

Alles wat je moet weten over nieuwe kozijnen

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Bijvoorbeeld omdat ze beschadigd zijn of niet goed meer afsluiten en tocht doorlaten? Dat is niet alleen een lelijk gezicht, maar het kost je ook nog eens een hoop geld. Immers, als je kozijnen tocht doorlaten, zal dat je stookkosten fors opdrijven. Of ben je ze gewoon zat omdat ze oud zijn en allang niet meer bij de rest van je veel modernere interieur passen? Dan kun je het beste je kozijnen vervangen.

Kozijnen vervangen

Kozijnen die vervangen zijn

Als je besluit om je kozijnen te vervangen, dan zijn er nogal wat verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor kunststof, houten of aluminium kozijnen. Je hebt de mogelijkheid om direct ook ander glas te laten plaatsen. Het vervangen van de kozijnen is dan ook een mooi moment om gelijk de overstap naar HR++ isolatieglas te maken. Hiermee kan een hoop op de stookkosten bespaart worden.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat erbij komt kijken als je je kozijnen gaat laten vervangen. We bespreken de verschillende opties die je hebt. En we geven een overzicht van de kosten die je kunt verwachten. Tot slot bespreken we waarom je offertes zou moeten vergelijken.

vraag-offerte-aan

Je raamkozijn vervangen voor meer comfort

Nadat je raamkozijnen vervangen zijn zal je direct merken dat je wooncomfort toe zal nemen. Dit terwijl je energierekening juist zal dalen.

De complete uitstraling van je huis zal er op vooruitgaan omdat nieuwe kozijnen er gewoon meteen een stuk verzorgder uitzien. Je voorkomt er bovendien toekomstige problemen mee, omdat oude en beschadigde kozijnen minder steun bieden aan je ruiten. Hierdoor is de kans kleiner dat het dubbel glas lek raakt of gaat barsten.

De kosten van kozijnen vervangen

Op het moment dat je raamkozijnen vervangen worden, worden in de meeste gevallen ook direct je ramen en ruiten vervangen. Niet alleen is dit verstandig vanwege het beter isolerende glas dat vandaag de dag te krijgen is, vaak past je oude glas simpelweg ook niet eens meer in je nieuwe kozijnen. Dat betekent dus dat de prijs voor nieuwe kozijnen is opgebouwd uit de materiaalkosten van de kozijnen, van de ramen en van het glas.

Natuurlijk variëren de prijzen van verschillende aanbieders nogal, maar je kunt grofweg uitgaan van de volgende richtprijzen:

 • Een kunststof kozijn voor een vast raam van één vierkante meter is verkrijgbaar vanaf 650 à 800 euro
 • Een houten kozijn van één vierkante meter zal je minimaal 750 tot 900 euro gaan kosten
 • Bij het gebruik van aluminium moet je uitgaan van minimaal 800 à 950 euro per vierkante meter

Deze prijzen zijn dan wel inclusief HR++ isolatieglas, de montage en de btw. Zoals gezegd zijn dit richtprijzen. Voor de exacte prijs van een aanbieder kun je het beste een offerte aanvragen. De prijzen kunnen namelijk best wel uiteenlopen. En een prijsverschil van een paar tientjes per vierkante meter betekent al snel een besparing van honderden euro’s als het gaat om je hele huis.

vraag-offerte-aan

Wat is een kozijn precies?

Nog even voor alle duidelijkheid. Je gaat dus een raamkozijn vervangen. Maar wat is een kozijn nu precies? Met het woord kozijn wordt bedoeld de omlijsting van een raam of van een deur. Verwar de term raam niet met de term ruit. Een raam is de lijst, waarin de ruit (het glas) vastzit.

Kozijnen zijn in de muur van je huis ingebouwd en garanderen dat je ramen en deuren stevig op hun plek blijven zitten. De belangrijkste functie van een kozijn is het doorlaten van licht en lucht in je huis. De maten van ramen en deuren kunnen uiteraard van huis tot huis verschillen. Het maken van kozijnen is dan ook maatwerk, wat je het beste door een specialist kunt laten doen.

Welk materiaal kies je?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je nieuwe kozijnen gaat laten plaatsen, is van welk materiaal je wilt dat ze zijn gemaakt. Je hebt de keuze uit kunststof, hout of aluminium. Ieder materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld heel eenvoudig te onderhouden en geven een erg goede isolatie. Maar je kunt ze niet overschilderen als de kleur je gaat vervelen.

Voor- en nadelen van de diverse materialen

Hout is juist wel heel goed te bewerken en heeft een lange levensduur, tot 75 jaar. Maar je moet het wel regelmatig schuren en lakken of beitsen, wat extra kosten met zich meebrengt. En aluminium kozijnen zijn net als kozijnen van kunststof onderhoudsarm, maar vooral ook heel erg sterk. Daardoor kunnen aluminium kozijnen grote gewichten dragen. Dat maakt ze bij uitstek geschikt om grote ruiten in te plaatsen.

Een investering die je weer terugverdient

Als je bedenkt hoeveel ramen en deuren je in je huis hebt, leert een snel rekensommetje je dat het vervangen van al je kozijnen best in de papieren kan gaan lopen. Maar bedenk dan wel dat de isolatie van je gehele huis er aanzienlijk door verbetert. Daardoor gaat er veel minder warmte verloren en kun je behoorlijk besparen op je energierekening.

Alle soorten kozijnen zijn geschikt voor isolatieglas. De combinatie van bijvoorbeeld nieuwe kunststof kozijnen en HR++ isolatieglas kan je zomaar een besparing van 250 euro per jaar opleveren. Het is dus een investering die je in een aantal jaren terug zult verdienen.

vraag-offerte-aan

Wat voor type raam wil je?

draai-kiepraam

De volgende vraag die je moet beantwoorden, is wat voor type raam je wilt. Met een draai-kiepraam bijvoorbeeld kun je heel gemakkelijk je huis ventileren. Dat type raam is dus ideaal voor in de badkamer of in de keuken. Maar voor een hele grote raampartij in je woonkamer zal je natuurlijk eerder kiezen voor vaste ramen. En heb je een serre? Dan zal je vaste ramen willen combineren met een aantal valramen. Bekijk dus per ruimte aan wat voor soort raam je daar precies behoefte hebt.

Bespaar door offertes aan te vragen

Zoals gezegd is het vervangen van je kozijnen een flinke uitgave, maar ook een hele zinvolle investering die je in een aantal jaar tijd weer terug zult kunnen verdienen. Maar als je slim bent, kun je meteen al beginnen met verdienen. Je kunt namelijk aanzienlijk op de kosten besparen door gratis en vrijblijvend bij meerdere aanbieders offertes aan te vragen. Je krijgt dan een goed overzicht van de exacte prijzen van de diverse materialen en soorten ramen.

Daarnaast kun je zo ook bepalen welke kozijn specialist de beste deal voor je heeft. Natuurlijk zit je wanneer je een offerte aanvraagt nog nergens aan vast, dus je kunt gemakkelijk verschillende aanbieders benaderen en ze tegen elkaar afwegen. Via Offerte Butler kan je een hoop tijd besparen. Het invullen van onderstaand offerte aanvraagformulier kost je slechts 2 minuten. Waarna je van 6 kozijn specialisten een vrijblijvende offerte ontvangt. Wij zoeken de specialisten voor je welke je de beste aanbieding kunnen doen.

vraag-offerte-aan

Wat zijn de losse kozijn prijzen?

We hebben al een aantal richtprijzen gegeven voor de totale kosten wanneer je je kozijnen vervangen wilt. Als je kozijnen los zou kopen, dan moet je uitgaan van de volgende minimumprijzen:
Voor een vast raam van 60 bij 60 centimeter betaal je een prijs vanaf 130 euro als je kiest voor kunststof kozijnen. Ga je voor houten kozijnen dan moet je rekenen op ten minste 145 euro. En voor aluminium kozijnen kun je uitgaan van een vanaf prijs van zo’n 160 euro. Tel daar voor het isolatieglas voor een raam van 60 bij 60 centimeter nog ongeveer 30 euro bij. Bij deze prijzen zijn de montagekosten dus nog niet inbegrepen. Je zal de oude kozijnen dan zelf moeten verwijderen en de nieuwe zelf moeten plaatsen.

Drie verschillende soorten ramen

De prijs van nieuwe kozijnen is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Ook het soort raam dat je kiest kan veel verschil maken. De drie meest gangbare soorten ramen zijn het vaste raam, het valraam en het draai-kiepraam. Als een raam niet open hoeft te kunnen, kun je het beste kiezen voor een vast raam. Vaste ramen zijn aanzienlijk voordeliger dan de twee andere soorten. Dat komt omdat een vast raam geen scharnieren en geen hang- en sluitwerk heeft. Dat scheelt in de materiaalkosten en ze zijn nog gemakkelijker te monteren ook, wat ook nog eens scheelt in de montagekosten.

Prijzen van de verschillende raamsoorten

Voor een vast raam van 60 bij 60 centimeter betaal je gemiddeld zo’n 110 tot 160 euro. Voor een valraam met dezelfde afmetingen ben je tussen de 170 en 270 euro kwijt. En kies je voor een draai-kiepraam van 60 bij 60 centimeter, reken dan op een prijs tussen de 200 en 285 euro. We hebben het dan over ramen met HR++ isolatieglas. Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief montage.

vraag-offerte-aan

Investeer in HR++ isolatieglas

Laat je je kozijnen vervangen, dan doe je er verstandig aan om ook meteen te kiezen voor HR++ glas in je ramen. Dit isolatieglas isoleert tot maar liefst 2,5 keer beter dan gewoon dubbel glas. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op je stookkosten. Hieronder leggen we kort uit wat HR++ glas precies is en wat de effecten ervan zijn voor je woongenot en voor je energierekening.

Wat is HR++ glas precies?

HR glas staat voor Hoog Rendementsglas. Het is dubbelglas en heeft een sterk isolerende werking, doordat het bestaat uit twee losse glasplaten, die door een afstandhouder, meestal een metalen kader, aan de rand van het glas van elkaar gescheiden blijven. De randen van het glas worden afgesloten met behulp van een speciale kit. Op die manier ontstaat er een afgesloten geheel. Bij standaard dubbel glas wordt de ruimte die er zit tussen de twee glasplaten gewoon met lucht gevuld. Bij HR++ glas wordt deze ruimte echter opgevuld met een speciaal edelgas. Bovendien is het glas aan één zijde gecoat. Daardoor isoleert HR++ glas extreem goed, zoals gezegd tot wel 2,5 keer beter dan gewoon dubbel glas.

Met HR++ glas bespaar je fors op je stookkosten

HR++ glas is op dit moment de meest gekozen soort glas. Dat is niet zo vreemd als je nagaat hoe hoog de besparing kan zijn, die het je op kan leveren. Als je uitgaat van een gemiddeld rijtjeshuis met ongeveer 20 vierkante meter totaal raamoppervlak, dan kun je al snel zo’n 120 euro per jaar op je energierekening besparen. Vergeleken met ramen van enkel glas praat je zelfs wel over een besparing van zo’n 260 euro per jaar. Op die manier verdien je uiteindelijk een groot deel van je investering vanzelf weer terug. Wil je alleen je glas vervangen voor HR++ glas (in de bestaande kozijnen), vraag dan een hier een glaszetter offerte aan.

Zeer goede isolatie dankzij coating

Dat komt omdat de meeste warmte in je huis verloren gaat via de ramen. Met HR++ glas blijft het verlies aan warmte echter beperkt. Dat is met name te danken aan de speciale coating. Deze laat namelijk zonnestralen door én weerkaatst de warmte van binnen. Dit gezamenlijke effect verklaart de zeer goede isolatie van dit glas. Als gevolg hiervan hoef je veel minder hard te stoken en dat merk je dus direct aan je energierekening.

Speciale zonwerende coating voor verkoeling

Je kunt bij de aanschaf van HR++ glas ook nog kiezen voor een extra zonwerende optie. Hierbij wordt op het glas nog een extra zonwerende coating aangebracht, waardoor minder zonnewarmte door wordt gelaten dan bij standaard dubbel glas. Dit geeft een aangenaam verkoelend effect in je huis op warme, zonnige dagen. Zeker bij grote raamoppervlakten, waar de zon vol op staat, zoals bijvoorbeeld bij een serre, is dit ideaal. Je betaalt voor deze optie wel zo’n 30 euro per vierkante meter extra.

Investering die je weer terugverdient

HR++ glas is niet goedkoop. De prijs ligt rond 80 euro per vierkante meter. Dus bij de genoemde 20 vierkante meter ben je dan in totaal 1600 euro kwijt, exclusief montage. Maar uitgaande van de genoemde jaarlijkse besparingen op je energierekening, verdien je deze investering dus in zes tot dertien jaar terug. Aangezien zowel het glas als de kozijnen waarin je het laat plaatsen aanzienlijk langer meegaan, is het dus een uitgave die je op termijn gewoon terug zult verdienen.

vraag-offerte-aan

Neem een kozijn specialist in de arm voor de klus

Kozijn specialist stelt draairaam af

Als je besluit om je kozijnen zelf te vervangen, zijn dit dus de kosten waar je minimaal op moet rekenen. Kozijnen vervangen is echter wel een hele lastige klus. Als je niet erg handig bent, begin er dan vooral niet aan maar ga op zoek naar een ervaren vakman. Hij heeft de kennis en ervaring en ook de juiste materialen en gereedschappen voor het karwei. Je kunt dan rekenen op goede kwaliteit.

Een specialist is snel, deskundig en geeft garantie

Bovendien zal een kozijnenspecialist met veel ervaring de klus ook snel kunnen klaren. Dat is erg prettig, want terwijl hij bezig is, ligt natuurlijk wel je raam of deur eruit en zit je dus tijdelijk met een groot gat in je muur. Je wilt natuurlijk dat dat zo kort mogelijk duurt. Een ervaren vakman zal de klus snel voor je kunnen klaren, maar tegelijk is ook de kwaliteit gewaarborgd. Bovendien zal hij je voor minimaal 10 jaar garantie geven.

Hoogte van de arbeidskosten

Naast de kosten van het kozijn zelf en het glas, zal een vakman je uiteraard ook kosten voor de montage in rekening brengen. Deze kosten hangen natuurlijk af van je specifieke wensen en verlangens. Als je bijvoorbeeld een draai-kiepraam wilt, dan gaat daar meer werk in zitten dan in een eenvoudiger vast raam, omdat het af moet worden gesteld. De arbeidskosten zullen dan ook een stukje hoger zijn. Maar als vuistregel kun je aanhouden dat de montagekosten meestal ongeveer even hoog zijn als de kosten voor het gebruikte materiaal. Dus als je voor 1000 euro een raamkozijn vervangen laat, dan zullen de arbeidskosten ook rond de 1000 euro liggen.

Groot voordeel van de specialist: de garantie

Wanneer je twijfelt over het inhuren van een specialist, vanwege de kosten en omdat je zelf ook vrij handig bent, of een kennis hebt die twee rechterhanden heeft, bedenk dan wel het volgende. Als je de klus uit laat voeren door een erkende specialist, zal die je ook een garantieperiode geven van 10 tot soms wel 15 jaar. Wanneer je de kozijnen zelf plaatst, draai je ook zelf voor de kosten op als na verloop van tijd blijkt dat er mankementen zijn. Dit kan flink in de papieren lopen.

Laat je goed informeren over de garantie

Als een gespecialiseerde vakman de kozijnen heeft geplaatst, kun je bij mankementen een beroep doen op de garantieregeling. De reparatiekosten of de vervanging van je kozijnen worden dan vergoed. Informeer van tevoren wel altijd naar de exacte voorwaarden en dekking van de garantie. Die kunnen per bedrijf verschillen. Controleer ook of de garantieregeling correct beschreven staat in de offerte. Het is altijd goed om dit soort zaken zwart op wit te hebben.

Overige kosten kozijnen vervangen

We hebben nu dus gekeken naar de kosten voor het materiaal en de arbeidskosten. Maar daarmee ben je er nog niet. Je dient ook nog rekening te houden met andere kosten wanneer je ervoor kiest om door een vakman je raamkozijn te laten vervangen. Je moet daarbij denken aan zaken als de voorrijkosten, de kosten van het montagemateriaal en de afvoerkosten. Dit zijn allemaal kosten die het bedrijf dat je in de arm genomen hebt moet maken, maar ze zullen ze natuurlijk wel aan jou doorberekenen.

vraag-offerte-aan

Voorrijkosten, vast bedrag of kilometerprijs

De vakman met wie je in zee bent gegaan zal natuurlijk ook de nodige tijd kwijt zijn aan het reizen van en naar je huis. Er zijn bedrijven die daar een vast bedrag voor in rekening brengen, anderen hanteren een prijs per kilometer. Een kilometerprijs ligt doorgaans rond de 19 cent. Je kunt op een eenvoudige manier besparen op deze kosten door voor een vakman uit de buurt te kiezen. Hoe dichterbij het bedrijf zit, hoe lager uiteraard de voorrijkosten zullen zijn. Op die manier kun je zeker tientallen euro’s besparen.

Kosten voor montagemateriaal en afvoerkosten

Je moet ook nog rekening houden met de kosten voor het montagemateriaal. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van een steiger. Bij sommige bedrijven zijn deze kosten in de montagekosten inbegrepen, andere bedrijven zullen ze apart factureren. Daarnaast zijn er ook nog de kosten voor het verwijderen en afvoeren van je oude kozijnen. Ook deze kosten kunnen bij de montagekosten inbegrepen zijn of apart in rekening gebracht worden. Het is dus heel belangrijk om de diverse offertes die je hebt aangevraagd goed door te lezen en te kijken hoe deze kosten precies berekend worden. Zo kun je de totaalplaatjes met elkaar vergeleken en een weloverwogen keuze maken.

vraag-offerte-aan

Onderhoudskosten

Om het totale kostenplaatje helemaal compleet te maken moeten tenslotte ook de onderhoudskosten nog worden meegenomen. Kozijnen van aluminium en kunststof hebben weinig onderhoud nodig, houten kozijnen vragen wel meer onderhoud. Welk materiaal je ook kiest, het hang- en sluitwerk zal altijd minimaal één keer per 30 jaar moeten worden vervangen.

Houten kozijnen zal je ten minste één keer in de acht jaar moeten schilderen, soms vaker. En natuurlijk zal je je kozijnen regelmatig moeten schoonmaken.

Bij aluminium kozijnen praat je dan over een bedrag van ongeveer 95 euro per vierkante meter, gerekend over een periode van 30 jaar.

Voor kunststof kozijnen is dat zo’n 120 euro per vierkante meter per 30 jaar.

En bij houten kozijnen moet je al snel denken aan 570 euro, vooral vanwege de schilderbeurten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij een specialist

Hiermee hebben we de meeste kosten die samen de kozijnen prijzen bepalen op een rijtje gezet. Bedenk wel dat dit allemaal richtprijzen en gemiddelden zijn. Als je een actuele en exacte inschatting wilt van wat nieuwe kozijnen kosten, vraag dan een offerte aan door het onderstaande formulier in te vullen.

Kozijnen offertes aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes van 6 kozijn specialisten. Wij zoeken de specialisten welke in jou situatie en aan de hand van je wensen de beste offerte kunnen uitbrengen. Uiteraard is gebruik van deze service gratis en vrijblijvend. Je bent niet verplicht om in zee te gaan met één van de bedrijven waarvan je een offerte ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *