Ongediertebestrijding kosten
We hebben allemaal weleens last van ongedierte in of rond ons huis. In veel gevallen kun je zelf het probleem oplossen.
Of het nu gaat om muizen of mollen, wespen, mieren of zilvervisjes, er bestaan allerlei bestrijdingsmiddelen die je uit de brand kunnen helpen.
Maar wanneer er echt sprake is van een plaag of het ongedierte zo hardnekkig is dat standaard bestrijdingsmiddelen niet werken, kun je een professionele ongediertebestrijder inschakelen.
Wat kun je zelf doen?
Ongedierte kan veel overlast veroorzaken in je woning of tuin. En in sommige gevallen zelfs ook schadelijk zijn voor je gezondheid.
Om ongedierte zoveel mogelijk te weren kun je een aantal dingen zelf doen.
Probeer in de eerste plaats je woning zo ontoegankelijk mogelijk te maken voor zowel kruipend als vliegend ongedierte. En als er toch ongedierte je huis binnendringt, zorg er dan voor dat de beestjes niet kunnen overleven.
Laat dus bijvoorbeeld nooit etenswaren slingeren en probeer ervoor te zorgen dat er geen nestgelegenheden zijn, zoals zieke planten.
Wanneer een specialist inhuren?
Wanneer je echt grof geschut nodig hebt om van het ongedierte af te komen, of het zich op moeilijk bereikbare plekken bevindt, doe je er altijd verstandig aan om een specialist in te schakelen.
In veel gevallen zal je namelijk chemische middelen nodig hebben en voor het effectief én veilig gebruik daarvan is wel specialistische kennis vereist.
Heb je last van houtworm, kakkerlakken, wespen of groepen ratten of muizen, dan kun je sowieso altijd het beste een professional in de arm nemen. Dan weet je zeker dat de hele plaag effectief wordt verwijderd.
Hoe herken je een plaag?
Natuurlijk hoef je nog niet direct een professioneel bedrijf te bellen als je een muisje zit lopen. Maar soms zie je ongedierte niet eens lopen. Er zijn echter ook andere signalen dat je ongedierte in je huis hebt.
Ratten en muizen laten uiteraard uitwerpselen achter. Maar lang niet altijd in het volle zicht. Controleer daarom regelmatig je zolder, kelder en kruipruimte. Dit zijn de perfecte broeihaarden voor vele soorten ongedierte.
Wat kost ongediertebestrijding?
Voordat je een ongediertebestrijder inhuurt, wil je natuurlijk eerst weten wat het je gaat kosten.
We zetten om te beginnen eerst even een aantal van de meest voorkomende bestrijdingsklussen met de gemiddelde prijzen op een rijtje.
Bestrijding wespen | 50 tot 70 euro |
Bestrijding vlooien | 80 tot 90 euro |
Bestrijding mollen | 80 tot 100 euro |
Bestrijding kakkerlakken | 80 tot 100 euro |
Bestrijding muizen en ratten | 85 tot 95 euro |
Bestrijding schimmels en zwammen | 170 tot 270 euro |
Bestrijding houtworm en boktor | 3 tot 6 euro per vierkante meter |
Schimmels zijn vaak het gevolg van te vochtige vertrekken, voor de bestrijding van schimmels is het daarom vochtbestrijding noodzakelijk.
Bij terugkerende problemen sluit je een abonnement af
Deze prijzen zijn inclusief inspectie, voorrijkosten, benodigde bestrijdingsmiddelen en btw. Uiteraard zijn de genoemde prijzen slechts richtprijzen, die per bedrijf kunnen verschillen. Bovendien gelden ze voor één behandeling.
Heb je dus regelmatig last van een terugkerende ongedierteplaag? Dan is het misschien een goed idee om een abonnement af te sluiten met een ongediertebestrijder.
Je betaalt dan een maandelijks bedrag en kunt vervolgens het bestrijdingsbedrijf bellen wanneer je last hebt van ongedierte. Ze komen dan direct langs om je te helpen.
Wel duur bij sporadische problemen
Voordeel hiervan is dat je geen last hebt van onverwacht hoge kosten op het moment dat je daadwerkelijk last hebt van ongedierte. Nadeel is natuurlijk wel dat een abonnement op de lange termijn juist duur uit kan vallen als je maar sporadisch problemen hebt met ongedierte.
Dat geldt gelukkig voor de meeste huishoudens, dus in de meeste gevallen zal je goedkoper uit zijn om het gewoon van geval tot geval te bekijken.
Ongediertebestrijding kosten per uur
Wanneer je pas de ongediertebestrijder belt wanneer het ook echt nodig is, dan betaal je dus een vast tarief, afhankelijk van het soort klus, waarvan we de richtprijzen al genoemd hebben.
Er zijn ook bedrijven die een uurloon hanteren. Dat ligt doorgaans zo rond de 45 euro per uur. Het kan voor een bestrijdingsbedrijf handiger zijn om met een uurtarief te werken, omdat de omvang van de klus niet altijd van tevoren bekend is. Valt het tegen, dan zit men natuurlijk niet graag vast aan een afgesproken tarief, dat dan niet voldoende blijkt te zijn.
Factoren die ongediertebestrijding kosten bepalen
Er zijn een aantal zaken die de hoogte van het tarief bepalen. Je moet dan vooral denken aan de omvang en de ernst van de plaag.
Omdat veel mensen die last hebben van ongedierte niet meteen ingrijpen, kan de situatie uit de hand gelopen zijn wanneer de bestrijder arriveert.
Dat betekent uiteraard dat deze dan aanzienlijk meer werk zal hebben om de situatie weer onder controle te krijgen.
Ook wanneer je een structurele oplossing wilt om problemen in de toekomst te voorkomen, kost dit natuurlijk wat meer.
Materiaalkosten
De kosten van ongediertebestrijding bestaan voor ongeveer twee derde uit arbeidsloon. Zo’n 30 procent wordt bepaald door de materialen die de bestrijder nodig heeft. Deze kosten zijn uiteraard sterk afhankelijk van het soort ongedierte waar je last van hebt.
Denk bij de bestrijding van bijvoorbeeld wespen aan gifstoffen en beschermende kleding. Bij muizen en ratten aan vallen of ook gifstoffen.
En wil je dat je huis ook onderhanden genomen wordt om toekomstige problemen te voorkomen? Dan is er bijvoorbeeld isolatiemateriaal nodig om kieren en holtes op te vullen, waardoor ongedierte je huis binnen kan komen of waar het in kan nestelen.
Voorrijkosten
In de meeste gevallen zal de ongediertebestrijder ook voorrijkosten in rekening brengen. Dit is doorgaans een vast bedrag per kilometer. Om hierop te besparen, kun je uiteraard een bedrijf inschakelen dat in de buurt zit.
Wanneer je op deze site offertes van bestrijdingsbedrijven aanvraagt, krijg je sowieso altijd offertes van bedrijven bij jou in de regio. Dat is dan al als eerst verdiend.
Voorkom escalatie van het probleem
Om de kosten van ongediertebestrijding zoveel mogelijk te beperken, doe je er verstandig aan om de situatie niet te laten escaleren en zo snel mogelijk een professional in te schakelen.
Zeker wanneer het gaat om ongedierte dat zich snel voortplant, zoals muizen en ratten en de meeste insecten, kan het probleem snel verergeren. En hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt om het probleem aan te pakken.
Informeer eerst bij de gemeente
Een andere mogelijkheid om geld te besparen is om eerst bij je gemeente te informeren of men je kan helpen.
In bepaalde gevallen hebben gemeentes ook de mogelijkheid om ongedierte te bestrijden. Voordeel hiervan is dat het meestal gratis is.
Maar niet alle vormen van ongediertebestrijding kunnen door de gemeente worden uitgevoerd, met name als het gaat om moeilijk bereikbare plekken worden er soms toch kosten in rekening gebracht. Maar het is een kleine moeite om in elk geval naar de mogelijkheden te informeren.
Vraag ongediertebestrijding offertes aan
Maar de beste manier om geld te besparen bij het bestrijden van ongedierte is door hier offertes aan te vragen van bestrijdingsbedrijven. Vul je het onderstaande formulier in dan gaan wij voor je op zoek naar de bestrijdingsbedrijven welke je de beste aanbieding kunnen doen.
Binnen 2 dagen ontvang je van maximaal 6 bedrijven een prijsopgave. Geheel vrijblijvend en kosteloos.