Glaszetter offerte

Er zijn in Nederland meer dan 450 glaszetters actief. Maar geen paniek. Wij zoeken de glaszetter welke voor de beste prijs en kwaliteit je glas kan leveren en plaatsen. En dat met slechts 2 minuten van je tijd.

En dat doen we helemaal gratis en het is geheel vrijblijvend. Je bepaald zelf of je een glaszetter de opdracht gunt of niet.

vraag-offerte-aan

Waarom een glaszetter?

Het plaatsen van glas in nauwkeurig werk en is gebonden aan strenge normeringen.

Glaszetters werken volgens de normering van de NEN 3569 waarvan in 2011 de laatste versie is gepubliceerd. Daarnaast werkt men in de glasbranche volgens de NEN-EN 1991-1-4 en de NEN 2608.

De NEN 3569

De NEN 3569 beschrijft de eisen voor verticaal geplaatst glas en heeft betrekking op de risicobeperking op lichamelijk letsel door brekend of vallend glas. De NEN 3569 beschrijft in welke situaties veiligheidsglas geplaatst moet worden. Veiligheidsglas kan gelaagd glas zijn of gehard glas, of een combinatie van deze twee.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glasplaten met daar tussen een transparante folie. Als het glas breekt dan wordt het glas bij elkaar gehouden door de transparante folie zodat het je niet kan verwonden. Zo zijn bijvoorbeeld de voorruiten in auto’s gemaakt van gelaagd glas.

Gehard glas

Gehard glas kan veel zwaarder belast worden als normaal glas voordat het breekt. En mocht het glas breken dan valt het in duizenden kleine stukjes uit elkaar zodat het je niet zal verwonden. Zo zijn bijvoorbeeld de portierramen van auto’s en abri’s van veiligheidsglas gemaakt.

Zo moeten ramen welke lager dan op 0.85 meter vanaf de grond zijn geplaatst voorzien zijn van veiligheidsglas. Glas welke in een schuifpui geplaatst is zal normaal gesproken tot aan de onderkant doorlopen. Dit glas dient veiligheidsglas te zijn. Als een kind er dan per ongeluk tegenaan rent dan zal het zich niet aan glasscherven verwonden. Het is overigens mogelijk om veiligheidsglas uit te voeren als isolatieglas.

De NEN-EN 1991-1-4 en de NEN 2608

Glaszetters werken volgens de NEN-EN 1991-1-4 en de NEN 2608. De normeringen schrijven o.a. de minimale diktes van enkel- en dubbelglas voor. Hoe groter een glasoppervlakte is des te groter zal de windstuwdruk op het glas zijn. Ook ramen welke hoog boven de grond worden geplaatst, zoals bij flatwoningen, zullen meer wind opvangen.

Deze normeringen schrijven voor hoe dik het glas minimaal moet zijn zodat het tijdens een storm niet kan breken. Een glaszetter zal altijd, aan de hand van de normeringen, uitrekenen hoe dik het glas moet zijn. Een glaszetter zal het glas nooit dikker uitvoeren dan noodzakelijk is. Dikker glas is namelijk duurder en bij te dik glas zou de klant op onnodig hoge kosten gejaagd worden. Bovendien is dikker glas zwaarder waardoor de kosten voor het plaatsen ook hoger uit kunnen vallen.

vraag-offerte-aan

Het belang goede plaatsing en goede beglazingskit

Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten welke bij elkaar worden gehouden door een aluminiumprofiel voorzien van kit. Dit wordt in de fabriek vervaardigd. Tussen het dubbelglas bevindt zich geen vocht zodat dit niet aan de binnenkant van het raam kan condenseren.

Voor de levensduur van het dubbel glas is het van groot belang dat de kitrand niet lek raakt. Zodra de kitrand lek raakt zal er vocht tussen de 2 glasplaten komen. Het gevolg hiervan is dat het vocht tussen de glasplaten gaat condenseren.

Zodra er vocht tussen de glasplaten komt verliest het dubbel glas zijn isolatie waarde en zal het op sommige dagen, afhankelijk van de binnen temperatuur ten opzichte van de buiten temperatuur, niet meer mogelijk zijn om naar buiten te kijken. Het glas zal dan vervangen moeten worden.

De glaszetter heeft grote invloed op de levensduur van dubbel glas. Indien het glas foutief geplaatst wordt dan kan het na enkele jaren al lek raken. Indien het dubbel glas correct geplaatst wordt, dan kan het vele tientallen jaren mee gaan.

Glaslatten

De kit rand waarmee het dubbel glas in de fabriek is afgedicht mag niet vochtig worden. Vocht tast de afdichting aan waardoor het glas lek zal raken. Bij het plaatsen van dubbel glas zal de glaszetter daarom moeten zorgen voor glaslatten welke voorzien zijn van speciale, kleine, afvoerkanalen. Mocht er vocht in de sponning van het kozijn komen dan zal het via de afvoerkanalen in de glaslatten naar buiten kunnen.

Steunblokjes

Het dubbel glas zal ook op kleine steunblokjes op poten geplaatst moeten worden. De steunblokjes worden in het kozijn gelegd waarna het glas er op wordt gezet. Deze steunblokjes zorgen voor een kleine ruimte, van enkele millimeters, tussen het kozijn en het glas. Indien er toch vocht in het kozijn komt te staan dan staat het glas hier los van, zodat het glas niet in het water staat, de kitrand kan dan niet worden aangetast.

Beglazingskit

Voor het plaatsen van dubbelglas zal de glaszetter ook gebruik maken van kitlint waarna het raam in het kozijn wordt vast gezet met beglazingskit. De beglazingskit zorgt ervoor dat het glas vast in het kozijn komt te zitten en zorgt tevens voor een cosmetisch mooie afwerking. Deze beglazingskit is eventueel overschilderbaar in de kleur van het kozijn.

Beglazingskit is leverbaar in verschillende kleuren, meestal wit, grijs en bruin(tinten). Bij het plaatsen van het glas zal de glaszetter voor een kleur kiezen welke het beste bij de kleur het kozijn past.

De beglazingskit waarmee de glaszetter het dubbel glas af kit heeft ook een grote invloed op de levensduur van het dubbelglas. Bepaalde kitsoorten zijn chemisch niet verenigbaar met de kit van de kitrand welke in de glasfabriek is aangebracht. Deze zullen de luchtdichte afsluiting van het dubbelglas aantasten waardoor het dubbel glas op ten duur lek raakt.

Het zijn doorgaans de goedkope kitsoorten welke op ten duur tot problemen leiden.

Een goede glaszetter bespaart niet op zijn materialen en weet precies welke kitsoorten hij of zij kan gebruiken bij dubbel glas. Dit is medeafhankelijk van de fabriek waar het dubbel glas vandaan komt. Per fabriek kan de chemische samenstelling van de kitrand verschillen.

vraag-offerte-aan

Garantie op glas

Fabrikanten van dubbel glas geven doorgaans 10 jaar garantie op isolatieglas. Indien het dubbel glas binnen 10 jaar lek raakt dan zal dit kosteloos vervangen worden voor nieuw isolatieglas. De kosten voor het nieuwe glas en de kosten voor het plaatsen worden dan door de fabrikant vergoed zodat het je helemaal niets kost.

Als je dubbel glas binnen 10 jaar lek is geraakt dan kan je het beste contact opnemen met de glaszetter welke destijds het dubbel glas heeft geplaatst.

Als deze glaszetter niet meer bestaat, of niet te achterhalen is wie het glas heeft geplaatst, dan kan je contact opnemen met de fabrikant van het dubbelglas. In het aluminiumprofiel van het dubbel glas is met kleine letters de naam van fabrikant van het dubbelglas geplaatst. Dit moet je met het blote oog kunnen zien en het is niet nodig om hiervoor het raam uit het kozijn te halen.

Glasfabrikanten stellen echter wel voorwaarden aan de garantie welke zij geven. Het dubbel glas moet volgens de voorschriften zijn geplaatst.

Iemand van de glasfabrikant kan bij u thuis langs komen om te controleren of de garantieclaim terecht is. Zij controleren dan op zaken zoals het gebruik van glaslatten welke voorzien zijn van afvoerkanalen, het gebruik van glasblokjes, het type beglazingskit welke gebruikt is en of het glas niet te strak in de sponning is geplaatst.

Indien de maten van het kozijn niet nauwkeurig door de glaszetter zijn opgemeten dan kan het voorkomen dat het glas te strak in het kozijn staat. Afhankelijk van het oppervlakte van het raam zal er altijd een bepaalde spelling tussen het glas en het kozijn moeten zijn.

Branchevereniging OnderhoudNL

Indien de glaszetter is aangesloten bij branche vereniging OnderhoudNL (voorheen FOSAG) dan krijg je standaard een garantieperiode van 5 jaar voor het plaatsen van het glas. Na deze 5 jaar kunt u een inspectie laten uitvoeren, waarbij o.a. gekeken wordt naar de staat van de beglazingskit en de glaslatten, waarna de garantie met nog eens 5 jaar verlengd kan worden.

vraag-offerte-aan

Glaszetters in Nederland

In Nederland zijn meer dan 450 glaszetters actief, verspreid over het gehele land. De meeste glaszetters richten zich op het plaatsen van glas in woningen en kantoren. Het gaat daarbij om de gangbare glassoorten zoals dubbel glas, HR++ glas, enkelglas, veiligheidsglas en geluidswerend glas.

Enkele glaszetters hebben daarnaast nog specialisaties zoals glas-in-lood glas, winkelpuien, hard glazen deuren of vitrines.
Deze glaszetter zijn actief in zowel de nieuwbouw als in de bestaande bouw. Het verschil met nieuwbouw en bestaande bouw is dat er bij bestaande bouw eerst het oude glas verwijderd en afgevoerd zal moeten worden.

Glaszetters met 24 uurs spoedreparatie

Daarnaast zijn er glaszetters welke een 24 uurs service hebben. Zij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag, bereikbaar voor spoedgevallen zoals gebroken ruiten.

Zij komen zo snel mogelijk naar je toe (vaak al binnen een uur, afhankelijk van de urgentie) en zullen een noodreparatie uitvoeren. Een noodreparatie is in veel gevallen het verwijderen en afvoeren van het gebroken glas en het plaatsen van enkelglas. Enkelglas kan ter plaatsen op maat worden gesneden zodat het kozijn in ieder geval weer van glas kan worden voorzien.

Hierna zal men het glassoort bestellen welke in het kozijn zat, bijvoorbeeld isolatieglas of veiligheidsglas.

Als dit gehard glas was dan heb je te maken met een levertijd welke op kan lopen tot enkele weken. Gehard glas kan namelijk niet bewerkt worden. Er zal een ruit in de juiste afmetingen gehard moeten worden in de fabriek. Na het harden kan het glas niet meer bewerkt of gesneden worden.

Dubbel glas moet normaal gesproken ook bij de fabriek besteld worden. Een standaard levertijd hiervoor is 2 weken, dit kan echter variëren door seizoensinvloeden. Sommige glaszetters hebben de faciliteiten om zelf dubbel glas te produceren, meestal maar tot bepaalde afmetingen. Zij kunnen soms al binnen 24 uur nieuw dubbel glas leveren. Hiervoor worden dan wel extra kosten berekend.

vraag-offerte-aan

Kosten voor het plaatsen van glas

Je zult je misschien afvragen wat het plaatsen van glas kost. Hier is helaas niet een eenduidig antwoord op te geven, maar we kunnen je wel een aardige indicatie geven.

De kosten voor het plaatsen van glas hangt af van een aantal factoren, deze zijn:

  • Het arbeidsloon van de glaszetter
  • De bereikbaarheid van het glas
  • De glassoort
  • Werkzaamheden
  • Ventilatieroosters
  • Het combineren van glassoorten of bewerkingen
  • De afmetingen van het glas
  • Het materiaal van de kozijnen
  • De levertijd

Deze factoren worden hieronder toegelicht. Dubbel glas prijzen zonder de kosten van het plaatsen vindt je hier.

Het arbeidsloon van de glaszetter

Sommige glaszetters hanteren een uurloon welke tussen de 35 en 60 euro ligt. De hoogte van het uurloon hangt af van de omvang van de klus. Voor grote klussen zullen glaszetters zich voor lagere uurlonen aanbieden dan voor kleine klussen. Het uurloon hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van de glaszetklus. Voor het plaatsen van enkelglas kan minder ervaren personeel op pad gestuurd worden dan voor het plaatsen van isolatieglas of een grote winkelruit.

vraag-offerte-aan

De bereikbaarheid van het glas

Bevinden de ramen zich op de begane grond of op een etage?
Indien de ramen zich op een etage bevinden zal bekeken moeten worden of de ramen van binnenuit geplaatst kunnen worden of van buitenaf. Indien de ramen van buitenaf geplaatst moeten worden dan zal bekeken moeten worden of hier een kraan, een hoogwerker, lader of een stijger voor nodig is.

De glassoort bepaald voor een belangrijk deel de kosten van glas

De glassoort welke nodig is bepaalt doorgaans voor het grootste deel de kosten voor het plaatsen van glas. Zo is enkelglas veel goedkoper dan dubbel glas. Binnen de dubbel glas soorten is ook veel prijsverschil. Zo is HR+ of HR++ glas weer een stuk duurder dan normaal isolatieglas.

De prijs voor HR++ glas is ongeveer 130 euro per vierkante meter, inclusief de kosten voor het plaatsen en de materialen voor het plaatsen.

De prijs voor gehard glas is ongeveer 120 euro per vierkante meter, inclusief de kosten voor het plaatsen en de materialen voor het plaatsen.

De prijs voor gelaagd glas is ongeveer 150 euro per vierkante meter, inclusief de kosten voor het plaatsen en de materialen voor het plaatsen.

Let op: de prijzen voor relatieve kleine ruiten zijn relatief hoger. Fabrikanten berekenen een minimum bedrag per ruit bij de productie van isolatieglas soorten.

vraag-offerte-aan

Werkzaamheden

Glasschade

Moet er oud glas verwijderd en afgevoerd worden of kan het glas in nieuwe en schone kozijnen geplaatst worden? Worden de ruiten vervangen omdat deze lek zijn of moeten er nieuwe ruiten in omdat er sprake is van glasschade?

Ventilatieroosters

Indien er ventilatieroosters geplaatst moeten worden dan zal dit extra kosten met zich meebrengen. Ventilatieroosters zijn vrij kostbaar in aanschaf en het zal ook extra tijd kosten om deze op de juiste manier te installeren.

Het combineren van glassoorten of bewerkingen

Verschillende glassoorten kunnen ook nog gecombineerd worden. Soms omdat dit wenselijk is, soms omdat dat volgens de normeringen nodig is. Zo moet isolatieglas gemaakt worden van veiligheidsglas als deze tot aan de grond doorloopt. Je hebt dan de kosten voor het veiligheidsglas plus de kosten voor het vervaardigen van het isolatieglas (dubbel glas).

Glas kan ook bewerkt worden. Denk daarbij aan gezandstraald glas om het mat te maken zodat men niet meer naar binnen kan kijken. Of facet geslepen randen aan gehard glas voor een douchedeur of tafelblad.

De afmetingen van het glas en invloed daarvan op de prijs

Erg grote ruiten kunnen relatief gezien duur uitvallen. Als een ruit een groot oppervlakte heeft dan kan het volgens de normeringen nodig zijn om hier een dikker glassoort voor te gebruiken. De ruit zal al zwaar zijn vanwege zijn afmetingen en het dikkere glas zal de ruit dan nog extra zwaar maken. Hierdoor kan het nodig zijn dat er een hele ploeg van glaszetters ingezet moet worden om de ruit naar de plaats van bestemming te tillen en deze vervolgens in het kozijn te tillen. Ook kan het nodig zijn dat er een kraan nodig is om de ruit in het kozijn te tillen wat ook weer de nodige kosten met zich mee brengt.

Het materiaal van de kozijnen

Iedere type kozijn vereist ander materiaal voor het plaatsen van het glas. Er zit daardoor prijsverschil voor het plaatsen van glas in houten kozijnen, aluminium kozijnen, stalen kozijnen of kunststof kozijnen.

De levertijd van glas

Glasfabrikanten kunnen glas vrij goedkoop produceren, zolang ze dit maar zelf kunnen inplannen. Indien er glas met spoed geproduceerd moet worden dan rekenen glasfabrikanten hier behoorlijke toeslagen voor. De normale levertijd voor isolatieglas is 2 weken na ontvangt van de bestelling.

Glaszetter offerte aanvragen

Nadat je onderstaand offerte aanvraagformulier hebt ingevuld gaan wij voor je aan de slag. Je zal binnen 48 uur een 6-tal offertes ontvangen van glaszetters. Deze kan je in alle rust met elkaar vergelijken.

Je kan je opdracht aan één van deze 6 aanbieders gunnen maar het staat je ook vrij om met een andere glaszetter in zee te gaan.

Ook als je gewoon nieuwsgierig bent wat het plaatsen van glas je gaat kosten mag je het offerte aanvraagformulier invullen. Zo krijg je een idee van het financiële plaatje en kan je op een later moment altijd nog beslissen om het glas te laten plaatsen.

De meeste mensen welke een offerte via Offerte Butler aanvragen besparen 35% tot 50% op de kosten voor het plaatsen van glas. Dit naast de besparing in tijd ten opzichte van zelf het internet afzoeken naar een geschikte glaszetter.

2 gedachten over “Glaszetter offerte

  • 25 februari 2016 om 20:55
    Permalink

    Ons appartement voorzien van dubbelglas. Het is allemaal snel gegaan, eigenlijk waren we benieuwd naar de kosten van dubbelglas en kwam zo op deze site terrecht. na offertes aanvraag te hadden ingevuld hadden we al senl de offertes in huis. de kosten vielen reuzenmee. al snel konden ze komen plaatsen. Sonja – Eindhoven

  • 8 mei 2017 om 19:29
    Permalink

    Handig al deze offerte aanvragen. Ik moet al een tijdje mijn glas vervangen maar dat komt er steeds niet van. Even kijken wat deze offertes opleveren

Reacties zijn gesloten.