Kosten alarmsysteem

Je moet blind kunnen vertrouwen op je alarmsysteem. Door via ons offertes aan te vragen bespaar je tot 44,3% op de alarmsysteem kosten.

Benieuwd naar de kosten voor een alarmsysteem? Via Offerte Butler vergelijk je razendsnel alarmsysteem installateurs voor:

  • Alarminstallaties
  • Camerabeveiliging
  • Brandbeveiliging
  • Hang- en sluitwerk

Alarminstallaties kunnen zowel bekabeld als draadloos of in een combinatie hiervan opgeleverd worden. Indien een alarmsysteem zowel bekabeld als draadloos is dan wordt dit een hybride alarmsysteem genoemd.

Kosten bekabeld alarmsysteem

De kosten van een bekabeld alarmsysteem liggen zo rond de 200 euro. Daarbij komen nog de kosten voor de sensoren. Hoe meer ruimtes beveiligd moeten worden des te meer sensoren er nodig zijn.

Kosten draadloos alarmsysteem

De kosten van een draadloos alarmsysteem liggen tussen rond de 300 euro. Ook hierbij geldt dat de kosten oplopen zodra er veel sensoren nodig zijn. Met een draadloos alarmsysteem zijn kosten te besparen omdat er minder arbeidskosten zijn voor het aanleggen van bekabeling naar de sensoren.

Kosten hybride alarmsysteem

Een hybride alarmsysteem zit qua prijs tussen een draadloos en bekabeld alarmsysteem in. Het zal ongeveer 250 euro kosten. Ook weer afhankelijk van het aantal en type sensoren.

Installatie kosten alarmsysteem

Bij al deze genoemde kosten voor alarmsystemen is uitgegaan van puur de levering van het alarmsysteem. Als je het alarmsysteem wilt laten installeren door een erkend beveiligingsbedrijf dan komen hier nog de kosten voor het arbeidsloon bij. Daarnaast heb je te maken met abonnementskosten voor de meldkamer als je wilt dat meldingen worden doorgegeven en opgevolgd.

vraag-offerte-aan

Soorten alarmsystemen

Wanneer je overweegt je huis of bedrijf met een alarmsysteem te beveiligen dan kan je kiezen uit verschillende systemen.

Alarm met sirene of stil alarm

Zo zijn er alarmsystemen die een sirene laten afgaan als ze worden geactiveerd, alarmsystemen die stil alarm geven door een meldkamer te bellen, of een combinatie van deze twee.

Als je een alarmsysteem gebruikt dat alleen een sirene laat afgaan, moet je je realiseren dat dit alleen werkt in een situatie waarbij je zelf in de buurt bent.

Als je zo’n systeem bij voorbeeld voor je woning gebruikt en je wordt wakker van het alarm als er ’s nachts een inbraakpoging wordt gedaan dan is deze vorm van alarmering zeer effectief. Maar als je dit systeem voor je bedrijf gebruikt dat ’s nachts op een verlaten industrieterrein is gevestigd dan zal dit systeem niet het juiste effect hebben.

vraag-offerte-aan

Inbrekers weten hoe alarmsystemen werken

Een ervaren inbreker is niet voor één gat te vangen. Wanneer hij probeert in te breken bij een pand en er gaat een alarm af, zal hij zich schuilhouden en zien wat er gebeurt.

Als er alleen een sirene afgaat en er komt geen politie of beveiligingsbedrijf opdagen om polshoogte te nemen, dan weet de inbreker dat er geen stil alarm is gekoppeld aan het alarmsysteem. Hij weet dan dat hij gewoon zijn gang kan gaan, ondanks dat het alarm afgaat.

Meldkamer

Wanneer je een (bedrijfs)pand goed wilt beveiligen is het altijd zinvol om dit in combinatie met een meldsysteem te doen. Het alarmsysteem zal bij onraad direct alarm slaan door het telefoonnummer van de meldkamer te bellen waarna of de politie of een beveiliger van een particulier bedrijf kan gaan checken of er inderdaad onraad is.

vraag-offerte-aan

Alarmsystemen zijn er niet alleen voor inbraak

Een alarmsysteem kan niet alleen worden ingezet als inbraakpreventie. Ook een brandalarmsysteem is tegenwoordig in veel bedrijven en woningen aanwezig.

Brandalarm

Een brandalarmsysteem kan levensreddend zijn, zeker in een woning als er ’s nachts brand uitbreekt en de bewoners liggen te slapen. Wanneer in een woning brand uitbreekt heb je in veel gevallen maar een paar minuten de tijd om het huis veilig te kunnen ontvluchten.

Als de brand op de benedenverdieping uitbreekt terwijl je boven ligt te slapen is er wellicht helemaal geen vluchtweg meer. Daarom worden in veel panden rookmelders geplaatst die een signaal geven, zo wordt een beginnende brandhaard in een vroeg stadium gedetecteerd. In bedrijven of grote woonhuizen kan dit desgewenst worden gecombineerd met een sprinklerinstallatie.

Omdat in een bedrijfspand niet op alle tijdstippen iemand aanwezig is, is het ook wenselijk om een brandalarm te hebben dat de brandweer automatisch alarmeert zodat hopelijk ernstige brandschade kan worden voorkomen.

vraag-offerte-aan

Camerabeveiliging is meer dan inbraakpreventie

Camerabeveiliging

Vaak wordt een systeem voor inbraakpreventie gecombineerd met camerabeveiliging. Wanneer een poging tot inbraak wordt gedaan kunnen de camerabeelden gebruikt worden om de dader op te sporen. Ook als de inbraakpoging door een goed werkend alarmsysteem niet is geslaagd.

Camerabeveiliging

Een camerabeveiliging kan daarnaast worden gebruikt om ongewenste bezoekers op voorhand buiten de deur te houden wanneer je het voor je woning of bedrijf gebruikt in combinatie met toegangscontrolesysteem.

Intercomsysteem

Je kan dan middels een intercomsysteem eerst aan de bezoeker vragen wie hij is en wat het doel is van zijn komst.  Een dergelijk systeem wordt steeds vaker toegepast in flatwoningen en appartementencomplexen om te voorkomen dat iemand zich ongeoorloofd toegang verschaft tot het pand en op deze manier bewoners kan lastigvallen of trachten bij woningen in te breken.

vraag-offerte-aan

Wat kost een alarmsysteem?

De kosten van een goed alarmsysteem hangen af van een aantal factoren. Ten eerste hangt het er van af hoe groot de ruimte is die beveiligd moet worden. Als er meer camera’s moeten worden opgehangen om bij voorbeeld een groot bedrijfsterrein te beveiligen kost dit vanzelfsprekend meer dan wanneer het gaat om alleen het bewaken van de ingang van een kantoorgebouw.

In een alarmsysteem offerte, die je via deze website eenvoudig kunt aanvragen, kan je een kostenopgave opvragen van het alarmsysteem dat voor uw pand het meest geschikt is.

vraag-offerte-aan

Kan ik de alarminstallatie prijs beïnvloeden?

Natuurlijk kan je invloed uitoefenen op de prijs van een alarmsysteem voor uw bedrijfspand of uw woning. Kosten alarmsystemen kunnen soms flink per bedrijf verschillen, daarom is het ook zo belangrijk om een offerte aan te vragen voordat je opdracht geeft om een alarmsysteem te laten installeren.

De alarminstallatie prijs hangt natuurlijk ook af van de gebruikte materialen en producten. Als je bij voorbeeld een eenvoudige zwart/wit camera wilt laten installeren bij de hoofdingang van je bedrijf dan ben je natuurlijk aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je meerdere camera’s wilt laten plaatsen die full colour beeld geven.

Datzelfde geldt voor hang- en sluitwerk, ook hierin zitten flinke prijsverschillen.

vraag-offerte-aan

Bedrijfspand beveiligen, wat is daarvoor nodig?

Voordat je een alarmsysteem in je bedrijfspand laat installeren is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat je wensen zijn.

Wil je dat je pand 24 uur per dag wordt bewaakt? Niet alleen tegen inbraak maar ook tegen ongewenst bezoek overdag, dan heb je een camerasysteem nodig, zodat je kunt zien wie er zich op je terrein begeven of wie er aan de deur staan.

Wil je alleen dat je pand buiten werktijd wordt bewaakt tegen brand en inbraak dan kan je volstaan met een alarmsysteem offerte voor een stil alarm of een alarmsysteem met een sirene.

vraag-offerte-aan

Kan ik mijn woning goed laten beveiligen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Ze voelen zich veiliger als ze weten dat er een alarm afgaat wanneer een onbevoegde de woning betreedt.

Alarmsysteem woning prijzen

Prijzen voor alarmsystemen in woning zijn eenvoudig op te vragen door het offerteformulier op deze website in te vullen. Hier kan je je wensen aangeven zodat de offerte die je ontvangt is afgestemd op je persoonlijke situatie en je wensen.

Je kan hierbij kiezen voor een alarm dat contact opneemt met een meldkamer bij onraad of waarbij een alarm afgaat. Als je vaak van huis bent is een stil alarm vaak de beste keuze, omdat bij een sirene alarm de kans bestaat dat de inbrekers alsnog toeslaan als ze merken dat er geen actie volgt nadat het is afgegaan.

vraag-offerte-aan

Moet ik kiezen voor officieel goedgekeurde alarmsystemen?

Je bent natuurlijk vrij in het kiezen van het alarmsysteem. Ook bouwmarkten verkopen alarmsystemen en die zijn een stuk goedkoper dan van erkende beveiligingsbedrijven. Maar realiseer je daarbij wel dat je dan inboet aan kwaliteit.

Erkend beveiligingsbedrijf

Een alarmsysteem offerte van een erkend beveiligingsbedrijf geeft je de zekerheid dat je apparatuur geleverd krijgt die voldoet aan de hoogste eisen en welke is voorzien van keurmerken. Deze apparatuur is doorgaans veel beter en gevoeliger bij het detecteren van beweging. Ook zullen ze minder snel een vals alarm geven dan de apparatuur welke bij de bouwmarkt verkrijgbaar is. Daarnaast is de apparatuur van erkende beveiligingsbedrijven ook een stuk lastiger te saboteren of te omzeilen.

vraag-offerte-aan

Goede sloten zijn een absolute must

Je kunt nog zo’n goed alarmsysteem hebben, als de sloten op ramen en deuren ondeugdelijk zijn wegen de kosten alarmsystemen niet op tegen de baten.

Veiligheidshang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Wanneer je een alarmsysteem voor het bedrijfspand laat installeren is het raadzaam om ook de sloten te laten vervangen door officieel goedgekeurde sloten die het een stuk lastiger maken om te worden geopend door inbrekers. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Met goede beveiliging voorkom je meestal een inbraakpoging omdat inbrekers de voorkeur geven aan een pand dat gemakkelijk toegankelijk is.

Op het offerte aanvraag formulier kan je aangeven of er ook veiligheidshang- en sluitwerk geïnstalleerd dient te worden.

vraag-offerte-aan

Je woning wordt een onneembare vesting met een goed alarmsysteem

Wanneer je vandaag nog een offerte aanvraagt voor een alarmsysteem kan je al binnen enkele weken je woning goed laten beveiligen door een erkend beveiligingsbedrijf.

Zij komen in de meeste gevallen bij je langs om de situatie ter plaatse te beoordelen. Hoe is de ligging van de woning, hoe kan een inbreker het gemakkelijkst de woning betreden, met andere woorden: wat zijn de zwakke plekken. Denk hierbij aan een donkere hoek of een groot raam dat eventueel kan worden geopend.

Na deze inventarisatie kan een advies op maat worden gegeven en ontvangt je dus een passende offerte van de kosten voor het alarmsysteem in jouw situatie. Je kunt bij de offerte aanvraag diverse opties laten uitrekenen zodat je naderhand een weloverwogen keuze kunt maken.

vraag-offerte-aan

Waarom online een offerte aanvragen voor een alarmsysteem?

Je vraagt zich misschien af wat de voordelen zijn om online een alarmsysteem offerte aan te vragen. Het grootste voordeel is natuurlijk het gemak.

Je kunt op ieder gewenst moment, vanachter je laptop of met je telefoon of tablet op schoot een offerte aanvragen. Je hoeft niet te wachten tot je tijdens kantooruren een beveiligingsbedrijf kunt bellen en je hoeft er al helemaal de deur niet voor uit. Je kan simpelweg je wensen aangeven aangaande het door jouw gewenste alarmsysteem voor jouw woning of bedrijfspand en je ontvangt de offertes binnen korte tijd in je mailbox.

vraag-offerte-aan

Vergelijken loont zeker de moeite

Wanneer je de alarminstallatie prijs wilt vergelijken voordat je opdracht geeft voor het plaatsen van een alarmsysteem voor je bedrijf of je woning dan is vergelijken de beste manier om de beste deal te vinden.

De prijs hoeft daarbij niet altijd doorslaggevend te zijn. Je kunt ook vergelijken op service en natuurlijk de gebruikte materialen zoals het alarmsysteem of sloten voor deuren en ramen. Wanneer je via Offerte Butler een offerte aanvraagt ontvang je van meerdere bedrijven een offerte. Zo kan je gemakkelijk zien welk bedrijf voor jouw de beste aanbieding doet.

vraag-offerte-aan

Kies de beste deal van uitsluitend gerenommeerde bedrijven

Offerte Butler werkt uitsluitend samen met beveiligingsbedrijven die hun sporen hebben verdiend in de beveiligingsbranche. Je ontvangt een offerte voor de kosten alarmsystemen van bedrijven die weten waar ze het over hebben.

Omdat wij je altijd meerdere offertes van verschillende bedrijven sturen, hoef je ook niet bang te zijn dat je te veel betaalt. De bedrijven waarmee Offerte Butler samenwerkt weten dat ze een concurrerend aanbod moeten doen omdat ze niet de enige zijn. Dit is dus anders dan wanneer je zelf bij een bedrijf een offerte vraagt voor een goed alarmsysteem voor jouw bedrijfspand bijvoorbeeld.

vraag-offerte-aan

Met welke bijkomende kosten moet ik rekening houden?

Bij de alarminstallatie prijs moet je er rekening mee houden dat hierin alle bijkomende kosten zijn meegenomen. Hierbij valt te denken aan bevestigingsmaterialen, bekabeling en het aanleggen daarvan en natuurlijk het arbeidsloon. Je betaalt dus niet alleen voor de installatie op zich.

Daarnaast worden in de offerte voor een alarmsysteem ook vaak kosten berekend voor de meldkamer, als je ervoor kiest dat bij onraad een beveiliger polshoogte gaat nemen. Dit gebeurt in de meeste gevallen op abonnementsbasis. Natuurlijk kan je deze zaken ook loskoppelen, bij voorbeeld door na installatie zelf te bepalen bij welke meldkamer je je alarmsysteem wilt aanmelden.

vraag-offerte-aan

Hoe snel wordt mijn alarmsysteem geleverd en geïnstalleerd?

Over het moment van levering van je alarmsysteem kan je natuurlijk afspraken maken met het beveiligingsbedrijf aan wie je de opdracht gunt. Je kunt dit ook onderdeel laten uitmaken van uw alarmsysteem offerte.

Wanneer je bij voorbeeld een nieuwe woning gaat betrekken en je wilt dat hier voor de verhuizing een goed en deugdelijk alarmsysteem wordt geïnstalleerd dan kan je bij de offerte aanvraag een uiterste datum van levering aangeven.

Offerte Butler doet altijd zijn uiterste best om je uitsluitend offertes te laten aanbieden door bedrijven die aan je wensen en voorwaarden kunnen voldoen.

vraag-offerte-aan

Heeft een alarmsysteem altijd zin?

Over het algemeen kan worden gesteld dat een alarmsysteem altijd zin heeft. Ook als je denkt dat bij  jouw “niets te halen valt” kan het zijn dat een inbreker het toch probeert.

Inbreker steelt computer

Zeker als je bij voorbeeld een bedrijf heeft op een gezamenlijk terrein waar alle bedrijven een alarmsysteem hebben behalve dat van jouw, dan is de kans groot dat criminelen juist bij jouw zullen toeslaan. Daarom is een alarmsysteem voor een bedrijfspand altijd aan te raden, ook als de buit bij een inbraak gering is. Jouw kosten zijn immers altijd hoog als je schade na een inbraak moet laten herstellen.

Daarbij moet je aan rekening houden met het verlies van productiviteit in het geval er computer uit het bedrijfspand worden gestolen. Daarbij loop je ook het risico dat documenten en data verloren gaan indien er niet een dagelijkse backup in de cloud wordt gemaakt.

De beste vakmensen vindt je via Offerte Butler

Wanneer je de installatie van een alarmsysteem overweegt om zo uw veiligheid te vergroten dan vindt Offerte Butler gegarandeerd goede bedrijven die je opdracht graag en goed zullen uitvoeren.

Er wordt uitsluitend samengewerkt met erkende bedrijven die werken volgens de in hun branche geldende richtlijnen. Dit geldt uiteraard ook zeker voor de beveiligingsbranche waar de eisen streng zijn. Wij proberen voor jou de best passende bedrijven te vinden en nodigen hen uit om een offerte uit te brengen nadat wij je offerte aanvraag voor een alarmsysteem hebben ontvangen.

vraag-offerte-aan

Beperk de kosten van een alarmsysteem met een goede offerte

De kosten voor een alarmsysteem zijn soms hoog, maar hoeven ook weer niet de pan uit te rijzen. Aan kwaliteit hangt een prijskaartje en dat is logisch, maar door het formulier voor een gratis en vrijblijvende offerte in te vullen onderaan deze pagina, ontvang je in ieder geval meerdere aanbiedingen waaruit je een keuze kunt maken.

Door de aanbiedingen van verschillende bedrijven te vergelijken die allemaal hetzelfde offerteverzoek hebben gekregen wordt het een stuk gemakkelijker om een goede keuze te maken uit de aanbiedingen.

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande offerteaanvraagformulier in en ontvang van 6 alarmsysteem installateurs een offerte. Gratis en vrijblijvend.