Schuifpui prijzen

Met een schuifpui maakt je woonkamer contact met de tuin. Door de grote glasoppervlakte haal je tevens meer licht in huis. Benieuwd naar schuifpui prijzen? Lees dan verder.

Schuifpui plaatsen prijzen

Een schuifpui is vrijwel altijd maatwerk, iedere woning is weer anders. Daardoor is ook het kostenplaatje voor iedere woning anders. Verder is de prijs van een schuifpui afhankelijk van het gekozen materiaal; kunststof, hout of aluminium.

Om je een idee te geven van schuifpui prijzen geven wij je hieronder een kostenindicatie van een schuifpui van 4 meter breed en 2,2 meter hoog:

 • Kunststof schuifpui: 2.200 – 4.600 euro
 • Houten schuifpui: 2.400 – 3.600 euro
 • Aluminium schuifpui: 2.600 – 5.000 euro

Bovenstaande kostenindicatie is inclusief het plaatsen van de schuifpui, inclusief HR++ isolatieglas en inclusief BTW.

Zoals je kunt ziet lopen de prijzen voor een schuifpui enorm uiteen. De kosten zijn afhankelijk van het gekozen materiaal, uw woonsituatie en de schuifpui leverancier.

Ben je benieuwd wat een schuifpui in jouw situatie precies gaat kosten? Vraag dan via het formulier onderaan deze pagina offertes aan. Wij zoeken dan een 6 tal schuifpui specialisten welke je de beste aanbieding kunnen doen. Na 2 dagen krijg je van 6 verschillende schuifpui specialisten een offerte in huis. En dat helemaal kosteloos en vrijblijvend.

vraag-offerte-aan

Schuifpui kosten

Nu je wat meer weet over schuifpuien, wordt het tijd om eens beter naar het kostenplaatje te kijken. In de eerste plaats hangt de prijs van een schuifpui natuurlijk af van het materiaal dat je kiest. Hout en kunststof zijn voordeliger dan aluminium. Wat ook een rol speelt is de maat waar je voor kiest. Natuurlijk geldt hierbij hoe groter, hoe duurder. Maar het maakt ook veel uit of je kiest voor een standaardmaat of dat je je schuifpui op maat laat maken. Uiteraard is dat laatste aanzienlijk duurder vanwege het meerwerk dat erin gaat zitten.

Functies beïnvloeden schuifpui prijzen

Ook de keuze voor een hefschuifsysteem of een kiepsysteem is van invloed op de prijs. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om deze opties binnen een schuifpui te combineren. Verder kun je er ook nog voor kiezen om het raam tijdens het kiepen in een bepaalde richting te draaien. Je moet dus goed nadenken over wat voor functies je schuifpui precies moet beschikken. Als je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet, kun je je wensen met een vakman bespreken en kijken wat de mogelijkheden zijn en wat het je zal gaan kosten.

Vraag offertes aan en vergelijk schuifpui prijzen

Onderaan deze pagina vind je een aanvraagformulier waarmee je offertes op kunt opvragen van erkende schuifpui montagebedrijven. Het kost je maar een paar minuten om dit formulier in te vullen. Binnen enkele dagen ontvang je dan offertes van zes erkende specialisten bij jou in de buurt, die je vrijblijvend met elkaar kunt vergelijken.

vraag-offerte-aan

Wat kost een schuifpui?

Grote glazen schuifpui aan woonkamer

Natuurlijk zullen de prijzen van de diverse bedrijven uiteenlopen, maar we zullen proberen om je toch alvast wat globale richtprijzen te geven. Op die manier heb je in elk geval een beeld van wat je zo’n beetje kunt verwachten. Om te beginnen zetten we een paar opties voor verschillende mechanismen naast elkaar. Onderstaande prijzen gelden voor een kunststof schuifpui, inclusief HR++ isolatieglas en btw. Arbeidskosten van de vakman zijn dus nog niet meegerekend.

Een schuifpui met een combinatie van een vast gedeelte en een schuif/kiepsysteem kost je ongeveer 1300 euro. Als je kiest voor een vast raam en een eenvoudig hefschuifsysteem, kom je rond de 2100 euro uit. Kies je voor een vouw- en draai/kiepsysteem, dan moet je uitgaan van plus minus 2300 euro. En een vast onderdeel links én rechts met een hefschuifgedeelte ertussen in gaat je zo’n 3000 euro kosten.

Materiaal van invloed op schuifpui prijzen

Natuurlijk is ook de keuze van het materiaal van invloed op de prijs. Zoals al eerder gezegd, kun je kiezen uit hout, kunststof of aluminium. Ook een combinatie van materialen is echter mogelijk. Hout is vooral geliefd vanwege de authentieke uitstraling, kunststof scoort goed als het gaat om het strakke uiterlijk en het weinige onderhoud. En aluminium heeft als grootste pluspunt dat het zeer licht is. Alle drie de materialen zijn zeer duurzaam en isoleren goed. Kunststof en aluminium worden vaak gecombineerd.

Schuifpui prijzen op een rijtje

Uitgaande van een kleine schuifpui van 2 meter breed en 2,20 meter hoog, zullen de prijzen per materiaalsoort ongeveer de volgende zijn.

Gebruikt materiaal Afmeting (b x h) Prijs
Hout 2m x 2,20m € 1.100 – € 2.100
Kunststof 2m x 2,20m € 1.200 – € 1.800
Aluminium 2m x 2,20m € 1.300 – € 2.300
Combinatie kunststof / aluminium 2m x 2,20m € 1.300 – € 2.800

Zoals je ziet, lopen de prijzen behoorlijk uiteen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het ene mechanisme aanzienlijk duurder is dan het andere.

vraag-offerte-aan

Kunststof schuifpui

Kunststof schuifpuien zijn leverbaar met de ‘look and feel’ van hout. Het kunststof heeft dan een houtstructuur. Kunststof schuifpuien zijn onderhoudsarm, overschilderen is niet nodig. Kunststof schuifpuien geven de beste thermische isolatie. Kunststof is in veel kleuren leverbaar, kunststof is echter niet overschilderbaar in een andere kleur.

Aan een kunststof schuifpui hoef je weinig onderhoud te verrichten, hetzelfde geldt overigens voor schuifpuien van aluminium.

Kies je voor kunststof dan is het enige onderhoud dat je aan je pui hebt dat je hem van tijd tot tijd moet afstellen en natuurlijk regelmatig moet schoonmaken. Een kunststof schuifpui zal je vaker schoon moeten maken dan een houten of aluminium schuifpui. Dit komt omdat kunststof vuil aantrekt omdat het licht statisch kan worden.

De prijs van een kunststof schuifpui ligt over het algemeen lager dan de prijs van een houten of aluminium exemplaar. Bovendien is zowel de kwaliteit als de uitstraling van kunststof tegenwoordig zo goed dat je soms nauwelijks meer verschil ziet met een pui van hout.

Garantie en levensduur kunststof schuifpui

10 jaar garantie op de een kunststof schuifpui inclusief het isolatieglas is gebruikelijk. De levensduur van een kunststof schuifpui is ongeveer 50 jaar. In de offerte zal de leverancier kenbaar maken wat de garantietermijn is en aan welke voorwaarden voldaan moet worden om aanspraak op de garantie te kunnen maken. Let hierop bij het vergelijken van offertes.

Kunststof schuifpui kosten

Kunststof schuifpuien zijn in aanschaf duurder dan houten schuifpuien en goedkoper dan aluminium. In tegenstelling tot houten schuifpuien is kunststof onderhoudsarm waardoor er bespaart wordt op kosten die anders gemaakt zouden worden voor het overschilderen. Daarnaast isoleert kunststof beter dan houten of aluminium schuifpuien.

Een kleine kunststof schuifpui van 2 meter breed zal tussen de 1.200 en 1.800 kosten. Afhankelijk van het gekozen systeem en de bereikbaarheid van de pui. Benieuwd wat de schuifpui in jouw situatie gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan, dit kan onderaan deze pagina. Wij zoeken dan de bedrijven welke in jouw situatie de beste aanbieding kunnen doen.

vraag-offerte-aan

Houten schuifpui

Een houten schuifpui wordt gemaakt van hardhout, zoals meranti. Hout geeft een warme uitstraling en het is het het goedkoopst in aanschaf. Hout is in iedere kleur te schilderen en geeft een redelijke isolatie.

Een houten schuifpui kan een goede keuze zijn als de overige kozijnen in het huis ook van hout zijn. De schuifpui zal dan mooier bij de rest van de gevel passen. De houten schuifpui kan dan tevens in exacte dezelfde kleur als de kozijnen geschilderd worden. Zeker bij oudere woningen en monumentale panden is het cosmetisch mooier om te kiezen voor een houten schuifpui.

Garantie en levensduur houten schuifpui

De levensduur van een hardhouten schuifpui is ongeveer 25 jaar, mits de schuifpui iedere 5 tot 7 jaar opnieuw geschilderd wordt.

10 jaar garantie op de schuifpui inclusief het isolatieglas is gebruikelijk. Garantietermijnen en garantiebepalingen verschillen per leverancier, let hier altijd op als u offertes met elkaar vergelijkt.

Houten schuifpui kosten

In aanschaf is een houten schuifpui het goedkoopst, in onderhoud echter het duurst. Bij een houten schuifpui moet u er rekening mee houden dat deze iedere 5 à 7 jaar overgeschilderd zal moeten worden. Een houten schuifpui geeft een betere warmte isolatie dan een aluminium schuifpui, en wat minder ten opzichte van kunststof.

Als richtprijs voor een houten schuifpui van 2 meter breed kunnen we de bandbreedte tussen 1.100 en 2.100 euro opgeven. De exacte prijs zal sterk afhangen van je wensen en je situatie. Het is daarom raadzaam om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Door het formulier onderaan deze pagina in te vullen ontvang je van 6 leveranciers een offerte. Wij zoeken dan leveranciers welke je de beste aanbieding kunnen doen. Dit scheelt je een hoop tijd en uitzoek werk.

vraag-offerte-aan

Aluminium schuifpui

Aluminium schuifpui

Aluminium is net zoals kunststof onderhoudsarm. Overschilderen is niet nodig. Daarnaast trekt aluminium nauwelijks stof of vuil aan waardoor het zelden schoongemaakt hoeft te worden. Aluminium schuifpuien zijn glad en strak wat goed staat bij moderne woningen.

Aluminium zijn de duurste schuifpuien maar dan weet je wel zeker dat je een zeer sterke, duurzame en bovendien onderhoudsarme schuifpui krijgt.

Aluminium is op zich niet de meest gangbare materiaalkeuze voor schuifpuien, maar het kan prima. Het past zeker heel goed bij een nieuw huis met een strakke, moderne inrichting. En het heeft een paar grote voordelen. In de eerste plaats is aluminium lichter dan hout en zelfs kunststof, wat het gemakkelijk te bedienen maakt. Zelfs kleine kinderen zullen geen moeite hebben om de pui soepel open en dicht te schuiven. En in tegenstelling tot een schuifpui van hout of kunststof kun je een bij een aluminium exemplaar in drie panelen indelen in plaats van de gebruikelijke twee. Hierdoor kun je een grotere opening creëren.

Garantie en levensduur aluminium schuifpui

De verwachte levensduur van een aluminium schuifpui is zo’n 40 tot 50 jaar. De meeste leveranciers geven 10 jaar garantie op aluminium schuifpuien en het isolatieglas. De garantie en de garantievoorwaarden zullen per leverancier verschillen en worden in de offerte aangegeven. Neem de deze punten mee als je offertes gaat vergelijken en let niet alleen op de prijs.

Aluminium schuifpui kosten

Een aluminium schuifpui is in aanschaf duurder dan hout of kunststof. Net als kunststof is aluminium onderhoudsarm waardoor er op de lange termijn bespaart wordt op schilderwerk wat niet nodig is.

De kosten van een aluminium schuifpui bedragen tussen de 1.300 en 2.300 euro. Afhankelijk van je wensen en situatie. Voor een vrijblijvende prijsopgave kan je gebruik maken van het offerte aanvraagformulier onderaan deze pagina. Wij zoeken dan de leveranciers welke je de scherpste aanbieding kunnen doen. Het kost je slechts 2 minuten van je tijd en je zal een 6 tal vrijblijvende offertes ontvangen.

vraag-offerte-aan

Waarom een schuifpui?

Een schuifpui in je woonkamer geeft meerwaarde aan je huis. En niet alleen in financieel opzicht, hoewel dat natuurlijk ook erg prettig is. Het verhoogt ook je woongenot. Er komt meer licht je woonkamer binnen, de kamer lijkt een heel stuk groter doordat je het gevoel creëert dat de kamer en de tuin meer één geheel vormen. En door op die manier je tuin bij je woonkamer te betrekken, ontstaat er een ontspannen gevoel van ‘buiten leven’.

Natuurlijk is het plaatsen van een schuifpui wel een hele verbouwing en ga je bij de aanschaf ervan dus niet over een nacht ijs. In dit artikel zetten we op een rijtje waar je allemaal op moet letten, wat het je zal gaan kosten en wat je daarvoor terugkrijgt.

Meer ruimte, meer licht, minder stoken

Vooral wanneer je een relatief kleine woonkamer hebt kun je door middel van een schuifpui echt een gevoel van ruimte krijgen. Daarnaast wordt het glasoppervlak een stuk groter, wat ervoor zorgt dat er veel meer licht je kamer binnenkomt. Vooral in de donkere wintermaanden is dat natuurlijk erg prettig.

Een schuifpui levert je bovendien een besparing op je energierekening op, want je hoeft minder vroeg de lampen aan te doen. Ook je stookkosten kunnen lager uitvallen, bijvoorbeeld als je huidige kozijnen toch al aan vervanging toe waren omdat ze tocht doorlaten. Kies je dan ook nog voor HR++ isolatieglas in je schuifpui, dan ben je zeker spekkoper.

Schuifpui plaatsen

Een schuifpui klinkt als een grote klus én een flinke uitgave. Dat valt op zich echter allebei best wel mee. Het is inderdaad wel een flinke klus, maar een erkende vakman zal de klus in één of enkele dagen kunnen klaren. En je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Vanaf ongeveer 1500 euro heb je in principe al een eenvoudige schuifpui. Voor een grote luxe schuifpui moet je aan een bedrag van zo’n 5000 euro denken, maar als je ziet wat je daar dan voor terugkrijgt, valt dat op zich ook nog best mee.

Een schuifpui plaatsen is een flinke klus

Het plaatsen van een schuifpui is geen eenvoudige opgave. Het is een stuk lastiger dan het vervangen van de kozijnen. Over het algemeen kan de deur in één dag worden geplaatst. Maar in de meeste gevallen zal er een deel van de muur gesloopt moeten worden om ruimte te maken. Vaak moet er ook nog een draagbalk geplaatst worden in het metselwerk omdat anders de constructie van je huis verzwakt en de dakbelasting niet voldoende meer wordt opgevangen.

Een schuifpui plaatsen laat je aan een vakman over

Naast de kosten voor het materiaal en de keuze van het mechanisme zijn er nog een aantal bijkomende kosten waar je rekening mee dient te houden. Het plaatsen van een schuifpui is echt een ingewikkeld karwei, dat je het beste aan een specialist kunt overlaten, tenzij je er zelf voldoende ervaring mee hebt.

Dat betekent uiteraard dat er montagekosten in rekening gebracht zullen worden. Deze kosten zaten nog niet in de hierboven genoemde bedragen meegerekend, omdat ze per aanbieder nogal kunnen verschillen.

Zoals al eerder gezegd, verdient het dan ook aanbeveling om een aantal offertes aan te vragen. Door te vergelijken kun je tot wel 40 procent besparen op de montagekosten.

vraag-offerte-aan

Vloeiende overgang tussen huis en tuin

Natuurlijk is alleen het frame van een schuifpui van hout, kunststof of aluminium. Voor 90 procent bestaat hij uit glas. Hierdoor krijg je een enorme lichtinval in je huis en lijkt je kamer direct een heel stuk groter. Er ontstaat een vloeiende overgang tussen de woonkamer en de tuin, waardoor de tuin als het ware een onderdeel van je huis wordt. Je kunt heel gemakkelijk een oogje op je kinderen houden wanneer ze buiten spelen. En geef je een feestje, dan kunnen je gasten heel gemakkelijk heen en weer lopen.

Kies voor HR++ isolatieglas

Zoals gezegd bestaat je schuifpui voor het overgrote gedeelte uit glas. Het is dan ook belangrijk om ook goed na te denken over het soort glas dat je in je pui wilt hebben. Als je de klus in één keer goed aan wilt pakken en ook nog geld wilt gaan besparen, doe je er zeer verstandig aan om te kiezen voor HR++ glas in de ramen van je schuifpui. Dit speciale isolatieglas isoleert tot wel 2,5 keer beter dan gewoon dubbel glas. Op deze manier kun je flink wat geld besparen op je stookkosten. Hieronder leggen we kort uit wat HR++ glas precies is en wat de effecten ervan zijn voor je woongenot en voor je energierekening.

Wat is HR++ glas precies

De afkorting HR betekent Hoog Rendement. HR++ glas is dubbel glas met een zeer sterk isolerende werking. Dit komt doordat de ruit bestaat uit twee losse glasplaten. Deze worden door een afstandhouder, meestal een metalen kader, aan de rand van het glas van elkaar gescheiden. Door de randen van het glas af te sluiten met een speciale kit ontstaat er een afgesloten geheel.

Bij standaard dubbel glas wordt de ruimte tussen de twee glasplaten opgevuld met lucht. Het unieke van HR++ glas is dat deze tussenruimte wordt opgevuld met een speciaal soort edelgas. Daarbij komt dat het glas ook nog aan één zijde wordt gecoat. Het gevolg is dat HR++ glas bijzonder goed isoleert, zelfs tot wel 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

Met HR++ glas kun je flink op je stookkosten besparen

HR++ glas is de populairste soort glas van dit moment. Dat is heel begrijpelijk, want het kan je een hoge besparing op je stookkosten opleveren. Wanneer je uitgaat van een doorsnee rijtjeshuis met zo’n 20 vierkante meter aan totaal raamoppervlak, dan praat je al vlug over zo ongeveer 120 euro per jaar, vergeleken met standaard dubbel glas. Als je het vergelijkt met ramen van enkel glas heb je het zelfs over een besparing van wel 260 euro per jaar. Zo verdien je dus een flink deel van je investering in de loop van een aantal jaar vanzelf weer terug.

Minder warmteverlies dankzij speciale coating

Deze hoge besparing is mogelijk omdat de meeste warmte in je huis verloren gaat via de ramen. Met HR++ glas kun je dit verlies aanzienlijk beperken. De voornaamste reden daarvoor is het gebruik van de speciale coating. Deze laat namelijk van buitenaf zonnestralen door en weerkaatst bovendien de warmte van binnenuit. Dit gecombineerde effect is de oorzaak van de buitengewone isolatie van dit glas. Het gevolg is dat je veel minder hard hoeft te stoken en dat zie je snel terug op je energierekening.

Zonwerende coating zorgt voor verkoeling

Je kunt bij HR++ glas juist ook kiezen voor een extra zonwerende coating. Wanneer deze zonwerende coating op het glas wordt aangebracht, zal er minder zonnewarmte door worden gelaten dan bij standaard dubbel glas. Dit zorgt voor een prettig verkoelend effect in je huis op warme zomerdagen. Zeker in het geval van een schuifpui, met grote ramen waar de zon vol op staat, kan dit in de zomer erg plezierig zijn. Deze optie zal je wel zo’n 30 euro per vierkante meter extra gaan kosten.

Investering die zichzelf terugverdient

HR++ glas is niet bepaald goedkoop. Dubbel glas kost ongeveer 80 euro per vierkante meter. Dus als je uitgaat van de in het voorbeeld genoemde 20 vierkante meter ramen in je huis zal je in totaal rond de 1600 euro kwijt zijn. Maar als je uitgaat van de genoemde besparing op je energierekening, heb je je investering dus in zes tot dertien jaar terugverdiend. De levensduur van het glas is aanzienlijk langer, dus je zult zeker de kosten eruit halen en op de langere termijn zelfs geld gaan verdienen.

vraag-offerte-aan

Schuifpui uitbreiden met een luifel

Wanneer je schuifpui direct aansluit op je terras, kun je er ook nog voor kiezen om je schuifpui uit te breiden met een luifel, om op die manier je terras te overkappen. Dan kun je ’s avonds nog lekker lang buiten blijven zitten, zelfs als het regent, maar de temperatuur nog wel aangenaam is. Zo krijg je dus écht een extra stuk woonkamer erbij. Een luifel wordt aan de gevel bevestigd, waarna je hem kunt uitdraaien.

Er bestaan ook elektrische varianten voor als je het handmatig draaien te zwaar vindt. Een bijkomend voordeel van een luifel is dat hij niet alleen je terras van schaduw voorziet, maar ook de zon buiten houdt. Zo blijft het in de zomer dus aangenaam koel in je huis. Luifels zijn er in allerlei soorten en maten.

Maak een extra kamer met een vast dak

Je kunt nog een stapje verdergaan en een vast dak aan laten brengen. Deze optie zie je vaak in combinatie met een houten veranda. Er is dan natuurlijk sprake van een permanente uitbouw aan je huis, waardoor je bijna het hele jaar door buiten kunt zitten. Wil je echt een extra kamer creëren, dan kun je deze overkapping ook weer afsluiten met een schuifpui. Op die manier ontstaat dan een serre.

Klimaatbeheersing in je huis dankzij rolluiken

Je kunt je schuifpui aan de buitenzijde ook van rolluiken voorzien. Rolluiken bieden een paar grote voordelen. In de eerste plaats houden ze in de zomer de hitte buiten, omdat de zon erdoor weerkaatst wordt. Op koude dagen is het effect tegenovergesteld: de warmte wordt er juist door binnengehouden.

Natuurlijk is het wel zo dat je het contact met je tuin, een belangrijke reden om een schuifpui te nemen, door rolluiken juist kwijt bent. Als je dat niet wilt, bedenk dan dat het ook erg prettig kan zijn om ’s winters de warmte in je huis in de nacht vast te kunnen houden. En als je in de zomer op vakantie gaat, kom je na een paar weken niet thuis in een broeikas.

Elektrische of handbediende rolluiken

Maar de belangrijkste reden om voor rolluiken te kiezen is natuurlijk dat je er inbrekers mee buitenhoudt. Je kunt kiezen voor handbediende of elektrische rolluiken.

Het voordeel van elektrische rolluiken is natuurlijk de eenvoudige bediening. Maar bedenk wel dat als bij brand de stroom uitvalt, je de luiken niet meer open zal kunnen krijgen. Dat kan een zwaarwegende reden zijn om toch voor handbediende rolluiken te kiezen. Dit wordt door sommige verzekeraars zelfs verplicht gesteld. Vraag dit dus eerst even na, mocht je voor rolluiken kiezen.

vraag-offerte-aan

Kies zelf de kleur van je schuifpui

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Je kunt er dus voor kiezen om hem perfect bij de stijl van je inrichting aan te laten sluiten. Let wel op dat als je voor een opvallende kleur gaat, niet iedereen dat mooi zal vinden. Dat kan een struikelblok vormen voor een potentiële koper, mocht je ooit je huis willen verkopen.

Kies je voor een neutrale kleur, zoals wit of grijs, dan zal de waarde van je huis er juist door stijgen.

Hoe werkt een hefschuifpui

Schuifpui zonder drempel

Iedere schuifpui is een hefschuifpui. Dat wil zeggen dat je ze door middel van een hendel iets opheft, zodat ze licht en soepel kunnen rollen. Bij een kleine pui kun je daarnaast ook nog kiezen voor een extra kiepstand. Dit type puien wordt dan kiepschuifpui genoemd.

Een hefschuifpui gebruik je wanneer je grote glazen ruiten heen en weer wilt kunnen bewegen. Je kunt hem eenvoudig bedienen met behulp van een hendel mechanisme. Ook kun je hem dan op verschillende standen vastzetten. Aan de binnenzijde van de pui zit een groot handvat waarmee je hem open en dicht kunt doen.

Een groot pluspunt van een hefschuifpui is dat de rail, waar hij in loopt, op dezelfde hoogte ligt als de vloer van je woonkamer. Zo heb je dus geen last van vervelende drempels.

Kleine doorgang? Ga voor een kiepschuifpui

Een hefschuifpui is heel licht te bedienen en dus ook geen probleem voor kinderen. Ze bestaan in een tweedelige, driedelige en vierdelige variant. Ieder deel kan maximaal drie meter breed zijn. In totaal kun je dus een schuifpui van maar liefst 12 meter krijgen.

Bij een kleinere doorgang kun je ook prima kiezen voor een kiepschuifpui. Behalve schuiven kun je dit type pui ook in een kiepstand zetten, waardoor hij open kantelt. Voordeel hiervan is dat je in de kiepstand kunt ventileren, zonder dat je de pui open hoeft te schuiven. Het mechanisme werkt iets anders dan bij een hefschuifpui. De schuifrail is namelijk aan de binnenzijde bevestigd en je moet de pui eerst naar voren bewegen, voordat je hem heen en weer kunt schuiven. De bediening is daardoor wel wat zwaarder.

Alternatieven voor een schuifpui

Als je een schuifpui overweegt vanwege het gevoel van meer ruimte en omdat je de tuin bij de woonkamer wilt betrekken, dan kun je natuurlijk ook openslaande deuren overwegen. Die zijn goedkoper en eenvoudiger te plaatsen. Aan de andere kant nemen ze natuurlijk wel meer ruimte in op je terras en ze kunnen door de wind hard dichtslaan, met kans op aanzienlijke schade.

Overige schuifpui kosten

Andere kosten, waar je rekening mee dient te houden zijn de afvoerkosten voor je oude pui en kosten voor eventueel breekwerk wanneer je nieuwe schuifpui groter wordt dan de oude of wanneer je nog helemaal geen schuifpui had. Ook moet je voorbereid zijn op eventuele voorrijkosten en wellicht nog extra kosten als de bouwplek moeilijk te bereiken is en er dus eerst ruimte moet worden gemaakt om het materiaal en gereedschap op de juiste plek te krijgen.

Hoogte montagekosten

Gemiddeld genomen ben je voor het inmeten van een schuifpui zo’n 100 tot 150 euro kwijt. Het breekwerk komt op ongeveer 150 tot 250 euro uit en het afvoeren van de oude pui kost je rond de 100 à 150 euro. De montagekosten kunnen gigantisch verschillen, afhankelijk van het mechanisme waar je voor kiest en natuurlijk de tarieven van het bedrijf dat de klus voor je uitvoert. Reken op minimaal 700 euro bij een eenvoudige installatie. Maar kies je voor ‘ingewikkelde’ opties, dan kan dat oplopen tot wel rond de 4000 euro.

vraag-offerte-aan

Schuifpui plaatsen met garantie

Alles bij elkaar genomen is de aanschaf van een schuifpui dus een flinke investering. Maar het is een duurzaam product, dat lang mee zal gaan en waarmee je op de lange termijn geld gaat besparen. Uiteraard krijg je op je schuifpui ook garantie. Voor het product zelf geldt een fabrieksgarantie van in de meeste gevallen 10 jaar of zelfs langer.

Ook de vakman die de pui komt plaatsen zal je een aantal jaren garantie geven op de uitgevoerde werkzaamheden. Hoe lang die garantie precies is en welke eventuele mankementen eronder vallen kan wel per bedrijf verschillen.

Schuifpui plaatsen? Vraag eerst meerdere offertes aan

De meeste specialisten zijn aangesloten bij een branchevereniging, bijvoorbeeld bij VKG. Deze branchevereniging heeft standaardregels voor garantieregelingen waar al hun leden aan dienen te voldoen. Dus bij een bedrijf dat hierbij aangesloten is, weet je dat het met de garantie wel goed zit. Let hier dus goed op als je de verschillende offertes vergelijkt en weeg het mee in je uiteindelijke keuze. Onderaan deze pagina kan je in een handomdraai een aanvraag indienen. Je krijgt dan zes offertes van erkende specialisten bij jou in de omgeving. Gratis en helemaal vrijblijvend.

Schuifpui offertes aanvragen

Benieuwd wat het laten plaatsen van een schuifpui gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier. Het kost je slechts een paar minuten. Wij zoeken de leverancier welke het beste aan je wensen kunnen voldoen en voor jou situatie de beste aanbieding kunnen doen. Je ontvangt 6 offertes van verschillende schuifpui specialisten. Je bent vrij om je opdracht aan één van deze specialisten te verstreken of aan een ander bedrijf.

3 gedachten over “Schuifpui prijzen

 • 26 februari 2016 om 10:37
  Permalink

  Offerte aanvragen was inderdaad zo gebeurd en al snel ontvingen wij de eerste offertes. De kosten voor een schuifpui vielen ons erg mee. Nadat we met de scherpste aanbieder in zee waren gegaan duurde het nog wel 6 weken voordat ze de schuifpui konden komen plaatsen. Iets met productie van dat ding, maar anyway, de schuifpui zit er netjes in en we zijn er blij mee.
  Familie Brouwers uit Alkmaar

 • 29 februari 2016 om 10:18
  Permalink

  Via het formulier offertes aangevraagd. Wij ontvingen 5 offertes in plaats van 6. Zal er wel mee te maken hebben dat wij in een buitengebied wonen (Zeeuws Vlaanderen). Overigens wel scherpe offertes gehad, dus niets te klagen. En de schuifpui is naar wens geplaatst.

 • 10 maart 2016 om 10:51
  Permalink

  Offertes voor alu schuifpui aangevraagd. 5 offertes waren scherp en concurrerend maar 1 offerte was veel duurder dan de rest. Wat heeft het voor nut dat er een dure offerte wordt toegestuurd? Daar gaan we toch geen gebruik van maken. Ben overigens wel tevreden over de 5 scherpe offertes haha. Gisteren de opdracht voor het plaatsen van de alu schuifpui gegund aan één van de aanbieders. Ben benieuwd.

Reacties zijn gesloten.