Waarom een dakkapel specialist?

Het plaatsen van een dakkapel is een buitengewoon secuur karwei. De kans op lekkages is groot als je niet precies weet waar je op moet letten. Door lekkages kan het hout in de dakkapel nat worden en gaan rotten. Als je een hele handige doe-het-zelver bent, kan je het zelf doen, maar het verdient toch aanbeveling om het aan een dakkapelspecialist over te laten.

Een specialist heeft ervaring en kan sneller en efficiënter werken dan je zelf zou kunnen. En bedenk dat hoe sneller de klus geklaard is, des te korter je dak openligt!

Onderschat ook niet hoe lastig én gevaarlijk het is om op een schuin dak te moeten werken. De dakkapellen specialist doet dit dagelijks en draait er zijn hand niet voor om.

Schakel een vakman in

Een andere goede reden om een vakman in de arm te nemen om je dakkapel te plaatsen, is dat er een aantal zaken bij komt kijken, die nogal nauw luisteren. Een klein foutje bij het inmeten, plaatsen of afwerken kan al leiden tot een kiertje of een scheurtje, met als gevolg dat de isolatie van je dakkapel niet optimaal is of dat er zelfs lekkages ontstaan.

Natuurlijk is ook een specialist ook maar een mens en kan er ook bij hem ook sporadisch iets niet helemaal goed gaan. In dat geval kan jij in ieder geval terugvallen op een garantieregeling.

BouwGarant keurmerk

Bij de keuze voor een dakkapellen specialist wil je natuurlijk zeker weten dat je goede kwaliteit zal krijgen en geen beunhaas treft. Het is daarom altijd verstandig om te kijken of de vakman in kwestie aangesloten is bij een branchevereniging of een keurmerk voert. Dat geeft je meer zekerheid over de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden.

In de bouw kom je vaak het keurmerk BouwGarant tegen. Om dit keurmerk te mogen voeren, moeten bedrijven aan een aantal kwaliteitseisen voldoen en vakdiploma’s hebben.

Daarnaast kun je je dankzij BouwGarant laten verzekeren tegen verborgen en constructieve gebreken, maar bijvoorbeeld ook voor het geval de dakkapel specialist failliet gaat. Extra afbouwkosten worden in dat geval gewoon vergoed.

VMRG en VKG

Naast het BouwGarant keurmerk zijn er ook nog twee brancheorganisaties actief. Dat zijn de Vereniging Kunststof Gevelindustrie (VKG) en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG).

Bij de VKG zijn dakkapelspecialisten aangesloten die kunststof dakkapellen leveren. Deze vereniging staat garant voor duidelijke verkoop- en leveringsvoorwaarden op het gebied van productie, montage en afwerking van dakkapellen.

Op dezelfde wijze garandeert de VMRG de kwaliteit van metalen en aluminium gevelproducten.

vraag-offerte-aan

Dakkapel garantie

Natuurlijk zal de dakkapelspecialist zelf ook altijd een vorm van garantie geven.

De termijnen en voorwaarden van de garantieregeling kunnen wel per leverancier verschillen. We onderscheiden de onderhoudstermijn, de aflevergarantie en de garantietermijn.

De onderhoudstermijn is een periode van 30 dagen. Als er in die eerste maand al gebreken ontstaan, moet de specialist die zo snel mogelijk komen herstellen.

Daarna vallen alle klachten een half jaar lang onder de zogeheten aflevergarantie. In dit half jaar moet de vakman schade nog altijd kosteloos herstellen, tenzij het duidelijk is dat de schade ontstaan is door jouw eigen toedoen.

De garantietermijn

De garantietermijn die daarna ingaat is een periode van 10 tot 15 jaar (verschilt per leverancier). In deze periode heb je ook nog steeds recht op kosteloos en snel herstel van schade aan je dakkapel, maar er is een belangrijk verschil met de aflevergarantie.

Je zal nu namelijk zelf aan moeten kunnen tonen dat de schade ook daadwerkelijk onder de garantieregeling valt en niet ontstaan is door zaken die niet onder de garantie vallen. Dat betekent dus dat je de dakkapel normaal gebruikt hebt en goed onderhouden hebt.

Andere voorwaarden en termijnen

Een andere voorwaarde kan zijn dat alleen de leverancier zelf de schade mag herstellen. De termijn van 10 tot 15 jaar geldt overigens meestal alleen voor de constructie en het materiaal.

Voor het dubbel glas is de garantietermijn vaak maximaal 10 jaar, voor het hang- en sluitwerk is dit 2 tot 5 jaar en voor eventuele accessoires, zoals rolluiken geldt de garantietermijn van de fabrikant ervan.

Hoe een specialist kiezen?

Bij de keuze van een dakkapel specialist kun je kiezen voor een groot, regionaal of landelijk opererend bedrijf of juist een klein, lokaal bedrijf.

Je vraagt je misschien af wat dat nu uitmaakt, maar er zijn wel degelijk relevante verschillen. Een groter bedrijf heeft bijvoorbeeld doorgaans een showroom, waar je verschillende dakkapellen al kunt bekijken. Er werken veel ervaren mensen, waardoor je meestal snel geholpen kunt worden.

Prijzen

Doordat een groot bedrijf ook groot in kan kopen, kun je regelmatig van interessante kortingen profiteren. Ook profiteren van scherpe prijzen? Vul dan het offerte aanvraag formulier in. Wij gaan dan op zoek voor je naar de dakkapel specialisten welke voor jouw situatie de beste aanbieding kunnen doen. Deze service is geheel vrijblijvend en kost je niets.

vraag-offerte-aan

Afwegingen bij het kiezen van een specialist

Een lokaal bedrijf heeft echter weer andere sterke punten. De reiskosten zijn lager omdat men in de buurt gevestigd is. Ook kunnen de overhead kosten lager zijn omdat er maar weinig personeel in dienst is.

Andere zaken die je mee kunt wegen bij het maken van je keuze zijn de garantieregeling, die per bedrijf kan verschillen, de vraag hoe snel de specialist kan beginnen en of hij ook nog extra wensen, bijvoorbeeld qua afwerking, kan uitvoeren. En niet onbelangrijk, je let natuurlijk ook op de prijzen.

Wat kost een dakkapel specialist?

Voor het plaatsen van een nieuwe dakkapel ben je in de meeste gevallen tussen de 3.000 en 7.000 euro kwijt.

De kosten hangen in hoge mate af van de keuze voor een prefab dakkapel of maatwerk en van welk materiaal je kiest.

Zo heb je al een houten prefab dakkapel voor ongeveer 3.200 euro, kies je voor maatwerk dan kom je uit op zo’n 4.000 euro.

Voor een houten geraamte met een kunststof afwerking is dat respectievelijk 3.700 en 4.700 euro.

En een polyester dakkapel kan alleen prefab geleverd worden en heeft een prijskaartje vanaf 4.700 euro.

Meer weten over dakkapel prijzen? Lees dan onze dakkapel prijzen special.

Kosten renoveren dakkapel

Is je huidige dakkapel aan een opknapbeurt toe, maar nog goed genoeg om nog geen hele nieuwe aan te schaffen?

Dan kun je hem uiteraard ook laten renoveren. Voor een complete dakkapel renovatie zal de dakkapelspecialist rond de 3.800 euro rekenen. Wanneer alleen bepaalde onderdelen gerenoveerd moeten worden, liggen de kosten een stuk lager.

Voor het vervangen van de dakbedekking kom je op zo’n 700 euro uit, de boeiboorden kunnen gerenoveerd worden voor ongeveer 900 euro en de loodslabben voor 650 euro. Dit zijn allemaal gemiddelde prijzen, inclusief arbeidsloon en btw.

Natuurlijk kunnen de prijzen bij elke specialist anders zijn. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Dat kan met onderstaand formulier.

Offertes aanvragen

Benieuwd wat een nieuwe dakkapel je gaat kosten? Vul dan onderstaand formulier in. Wij gaan dan direct voor je aan de slag met het zoeken van dakkapel specialisten welke voor jouw situatie de beste prijzen kunnen maken. Binnen 2 dagen zal je maximaal 6 offertes van verschillende specialisten ontvangen. Deze service is geheel vrijblijvend en kosteloos.