Dakkapel renovatie

Een nieuwe dakkapel op je huis laten plaatsen is niet goedkoop. Afhankelijk van je wensen wat betreft materiaal en afmetingen ben je al snel een bedrag van zo’n 3.000 euro kwijt en dat kan gemakkelijk verder oplopen tot 6.000 euro.
Is je huidige dakkapel nog in redelijke staat en hoeven er alleen een aantal onderdelen vernieuwd te worden, bijvoorbeeld vanwege schade of houtrot, dan zou je een dakkapel renovatie kunnen overwegen. Voor aanzienlijk minder geld is deze dan ook weer zo goed als nieuw.

Dakkapel renoveren

Of het in jouw situatie haalbaar is om je dakkapel te laten renoveren of dat je toch beter voor een hele nieuwe kunt kiezen, kan het beste worden ingeschat door een expert. Is deze van mening dat een renovatie mogelijk is, dan kan deze klus in de meeste gevallen in een dag worden uitgevoerd.

Misschien zal de expert ook wel tot de conclusie komen dat er slechts een kleine dakkapel reparatie nodig is. Dan zal de klus uiteraard snel geklaard zijn en zullen ook de kosten meevallen.

Laat het beoordelen door een specialist

Wil je weten of je dakkapel nog gerenoveerd kan worden of dat deze echt aan vervanging toe is? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Geef bij het veld Opmerking aan dat je wilt dat er iemand komt kijken om te beoordelen of de dakkapel gerenoveerd kan worden.

Wij zullen dan een aantal dakkapelspecialisten langs sturen welke dit kunnen beoordelen en je een scherpe aanbieding kunnen doen voor renovatie of een nieuwe dakkapel. Net wat nodig is. Op deze manier krijg je ook de mening te horen van verschillende specialisten. Hieraan zijn geen kosten verbonden en het is geheel vrijblijvend.

vraag-offerte-aan

Renovatie dakkapel

Bij een gehele of gedeeltelijke renovatie van je dakkapel worden één of meerdere van de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • De dakbedekking vervangen
  • De loodslabben vervangen (de loodslabben moeten ervoor zorgen dat de dakpannen en de schoorsteen goed op elkaar aansluiten, zodat er geen lekkage of tocht kan ontstaan)
  • De vervanging van de zijwangen en boeiboorden. Je kunt dan ook direct voor een ander soort materiaal kiezen, bijvoorbeeld keralit of trespa. Hier zullen we later nog wat uitgebreider op ingaan.
  • De kozijnen vervangen
  • Dubbel glas plaatsen
  • Het dak en de zijwangen isoleren

Dakkapel vervangen

Wanneer een renovatie niet afdoende is, kun je het beste kiezen voor een compleet nieuwe dakkapel.

Natuurlijk is dat een flinke investering, maar wanneer bijvoorbeeld de constructie van het geheel in slechte staat is, wordt je bestaande dakkapel renoveren onmogelijk of ook ontzettend duur.

Wanneer je dan gaat voor een geheel nieuw exemplaar, kun je direct ook weer andere keuzes maken, bijvoorbeeld wat betreft afmetingen en materialen.

Dakkapel renovatie kosten

Wat zijn de kosten van dakkapel reparatie nu precies?
Wanneer je de gehele dakkapel, dus alle onderdelen tegelijk wilt vervangen, dan moet je toch wel rekenen op een bedrag van rond de 3.800 euro, inclusief arbeidsloon en btw.

Kosten vervangen dakbedekking

Wanneer er alleen bepaalde onderdelen vervangen moeten worden, zijn de kosten een heel stuk lager. Voor alleen het vervangen van de dakbedekking kom je uit op een prijs rond de 700 euro.

Kosten loodslabben vervangen

De loodslabben laat je vervangen voor een bedrag van zo’n 650 euro.

Kosten vervangen boeiboorden

En wanneer de boeiboorden aan vervanging toe zijn ben je om en nabij de 900 euro kwijt.

Kosten reparatie dakkapel

Verder zijn er natuurlijk tal van grote of kleinere reparaties te bedenken, die natuurlijk veel minder kosten dan het geheel renoveren van een deel van je dakkapel. Het voert te ver om voor elke reparatie hier een prijsindicatie te geven.

Je kunt wel onderaan deze pagina offertes aanvragen voor renovatie of reparatie van je dakkapel. Je krijgt dan van 6 aanbieders, welke je de beste aanbieding kunnen doen, vrijblijvend een offerte.

vraag-offerte-aan

Dakkapel renovatie keralit

Keralit is een kunststof welke gebruikt kan worden voor de bekleding van je dakkapel. De constructie is namelijk altijd van hout. De buitenzijde en de kozijnen kunnen van andere materialen worden vervaardigd, dus bijvoorbeeld ook van keralit.

Voordelen keralit

Dit materiaal heeft een aantal grote voordelen. In de eerste plaats is het buitengewoon duurzaam. Het is namelijk gemaakt van gerecyclede grondstoffen, die opnieuw gebruikt kunnen worden als je de dakkapel na een aantal jaar weer vervangt.

Daarbij komt dat keralit jarenlang zijn kleur behoudt en dat er een grote variatie aan kleuren, maar ook aan montagetechnieken mogelijk is.

Duurder in aanschaf

Keralit is wel duurder in de aanschaf dan bijvoorbeeld hout, maar omdat je het niet om de paar jaar hoeft te schilderen, verdien je dat in de loop der tijd wel weer terug. Keralit is bovendien onderhoudsarm en heeft ook niet of nauwelijks last van weersinvloeden.

Dakkapel renovatie trespa

Trespa is een verzamelnaam voor allerlei soorten onder hoge druk gemaakt laminaat en plaatmateriaal.

Voordelen trespa

Trespa platen zijn keihard en buitengewoon weersbestendig. Bovendien is het ook heel goed recyclebaar en dus duurzaam. Het is heel gemakkelijk schoon te houden en meer onderhoud heb je er feitelijk niet aan.

Door de speciale coating is Trespa ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het heeft wel een minder mooie uitstraling dan keralit.

Goedkoper dan keralit

Trespa is duurder dan hout, maar op zijn beurt wel voordeliger dan keralit.

Zelf dakkapel renoveren

Wanneer je een handige doe het zelver bent, kun je allerlei reparaties en ook renovaties aan je dakkapel waarschijnlijk wel zelf uitvoeren. Op die manier bespaar je natuurlijk flink op de kosten. Maar bedenk wel dat een vakman veel meer ervaring heeft en dus ook veel sneller zal werken. Dat is fijn, want hoe korter je dak openligt, des te prettiger natuurlijk.

Daar komt nog bij dat wanneer je zelf aan de slag gaat, er altijd een kans is dat de renovatie niet helemaal goed gaat. Je hebt dan geen garantie van een dakkapel specialist om op terug te vallen. In het ergste geval zal je uiteindelijk een hele nieuwe dakkapel aan moeten schaffen en dan ben je toch nog een stuk duurder uit.

Offertes aanvragen

Benieuwd of je dakkapel nog gerenoveerd kan worden? Gebruik dan onderstaand formulier. Geef bij het veld Opmerking aan dat je wilt dat er iemand komt kijken om te beoordelen of de dakkapel gerenoveerd kan worden.

Wij gaan vervolgens voor je aan de slag en zoeken een aantal specialisten welke bij je langs kunnen komen. Zo krijg je de mening van verschillende specialisten te horen. Je zit nergens aan vast en er het is geheel kosteloos.